Türkel: İktidar Samsun’u Türkiye birincisi yaptı

Türkel: İktidar Samsun’u Türkiye birincisi yaptı
05.08.2021
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Türkiye de geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 18.95 e yükselerek yüzde 1,80 artış gösterirken, Samsun da TÜFE yüzde 20.43 oranında gerçekleşti. Diğer taraftan ÜFE Türkiye genelinde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 44.92 yükselerek yıllık ortalamaya göre yüzde 28.47 ye yükseldi.

Her seçim döneminde şahlanacak şehir diye avutulan Samsun’un kısmetine de Türkiye’nin enflasyonu en yüksek il olmak düştü.

Samsun da esnaf, işçi, emekli geçim sıkıntısı isyanını her platformda dile getirir iken iktidar mensupları güllük gülistanlık bir Samsun tablosu çizmeye çalışıyor lakin artık mızrak çuvala sığmıyor. Devletin resmi kurumu TÜİK diyor ki Türkiye’nin en yüksek enflasyonlu ili Samsun.

Yine TÜİK verilerine göre Karadeniz bölgesinin en fazla işsizlik oranına sahip ili Samsun.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 14 bin Üniversite ve Yüksek Okul mezunu şehrimizi iş bulamadığı için terk etmiş.

AKP’nin Milletvekilleri ne iş yapar? neden sokağa çıkamaz? neden oyları ile seçildikleri Samsun’a sahip çıkmaz?

Karadeniz’in en yüksek işsizlik oranı AKP’nin Milletvekillerini hiç rahatsız etmiyor mu?

Karadeniz’in incisi Samsun göç veriyor, her gün kan kaybediyor UMRUNUZDA mı?

Türkiye’nin en yüksek enflasyonlu ilinin iktidar Milletvekilleri olmaktan utanmıyor musunuz?

Sanayici yatırımcının önü sürekli bürokratik bahaneler ile kesilen bir şehirden özellikle pandemi döneminde çaresiz ve sahipsiz bırakılan esnafların olduğu bir şehirden ne beklenir.

18 yıldır Şehrimizi ve Ülkeyi yönetiyorsunuz Samsun’a kaç çivi çaktınız yeter artık SAMSUN HALKININ CANI BURNUNDA Samsun’a sahip çıkın demiyoruz. Ayinesi iştir kişinin. Samsunlular önüne sandık gelince gerekeni yapacak.

(Meydannet)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber