Samsun’da mangal yakma uğruna ağaç katliamı

Samsun’da mangal yakma uğruna ağaç katliamı
29.07.2021
A+
A-

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’ndeki mesire alanlarında magandaların yaptıkları bu kadarına da pes dedirtti. Magandalar, çam ağaçlarını mangal tutuşturmak için adeta katlediyor

Sıcak havalarda vatandaşlar piknik mesire alanlarına akın ederken, bazı ‘ağaç magandası’ vatandaşların mangal ve semaver yakmak için ağaçların gövdesini oyması bu kadarına da pes dedirtti. Kesici aletlerle oydukları ağaçların gövdesini ateş yakmak için çıra olarak kullanan ağaç magandalarına yöre sakinleri tepki gösterdi.

VEZİRKÖPRÜ’DE AĞAÇ KATLİAMI!

Vezirköprü’nün Duruçay ve Kapaklıeşme mahalleleri yaylalarında çam ağaçlarının gövdeleri çıra için oyuluyor. Çıra almak amacıyla gövdesi kesilen ağaçlar, yaylalarda piknik yapan vatandaşların mangal kömürünü tutuşturmak için katlettiği belirtiliyor. Ağaç katliamının fotoğrafları ‘insanlık dışı’ bir olay olarak dikkat çekiyor. 40-50 yılda büyüyen ağaçların balta darbesi ile yaralandığını söyleyen yöre sakinleri; “Bunu yapanlar doğa magandalarıdır. Bu bir katliamdır ve yetkililer gerekli işlemi yapmalıdır” şeklinde konuştular.

Vezirköprü’de ‘ağaç magandası’ olarak nitelendirilen bazı vatandaşlar, mangal ve semaver yakmak için ağaçların gövdesini baltayla oyarak adeta katlediyor.

%C3%87%C4%B1ra%20a%C4%9Fa%C3%A7%20kesimi

%C3%87%C4%B1ra%20a%C4%9Fa%C3%A7%20kesimi

%C3%87%C4%B1ra%20a%C4%9Fa%C3%A7%20kesimi

(Vezirköprü Özlem)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber