Samsun protokolünden 15 Temmuz mesajları

Samsun protokolünden 15 Temmuz mesajları
14.07.2021
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Samsun protokolü bir mesaj yayımladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Milli iradeyi yok sayan ve ülkemizi karanlığa boğmak isteyen hainlerin hüsrana uğradığı, istiklal ve istikbaline sonuna kadar sahip çıkan aziz milletimizin mücadelesinin zaferle taçlandığı 15 Temmuz’un 5. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu vesileyle, aklını ve ruhunu ihanete teslim etmiş hainlerin saldırılarına direnirken şehit verdiğimiz tüm kahramanlarımızı rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Ezanımızı dindirmek, semadan bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak ve halkımıza boyunduruk vurmak isteyen FETÖ’cü hainler, göğsümüzdeki iman, gönlümüzdeki vatan sevgisi, çelikten irademiz karşısında hayal dahi etmedikleri bir sonla karşılaşmıştır. Darbe teşebbüsü ve işgal girişimi karşısında milletimizin o gece kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla sergilediği direniş tarihe geçmiş, dünyaya da örnek olmuştur.

O gece meydanlara inen milyonlarca kahraman karşısında, milletin silahını ve tankını millete doğrultan darbecilerin tüm planları bozulmuştur. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimi, illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum” çağrısına uyarak vatan uğruna bir olan cesur yüreklerin mücadelesiyle 15 Temmuz’da görülmüştür ki; şehadete cesaretle yürüyen, ölümü öldüren bir millet asla yenilmez, Türkiye Geçilmez.

15 Temmuz; darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemirlerin, 17 yaşında şehadete gülerek yürüyen Abdullah Tayyip Olçokların, vatan uğruna hayallerinden ve hayatından vazgeçen 23 yaşındaki Cennet Yiğitlerin, söz konusu Türkiye olunca her şeyini geride bırakan Sevgi Yeşilyurtların destanıdır. 15 Temmuz, sayısız isimsiz kahramanın hikâyesidir.

15 Temmuz; 27 Mayıs ile başlayan darbeler tarihinin son bulduğu bir zafer gecesi olarak yüzlerce yıl sonra da anılacaktır. Eşi benzeri görülmemiş şekilde günlerce gecelerce süren Demokrasi Nöbetleri de vatanın sahipsiz olmadığının gösterilmesi bakımından önemlidir. Kararlılığıyla ve duruşuyla hepimize cesaret veren Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile omuz omuza verdiğimiz mücadele ile yalnızca Türkiye demokrasisine değil dünya demokrasi tarihine de örnek olacak bir zafer kazandık.

Bombalarla hedef alınan TBMM’nin, tarihinde 2. defa Gazi olduğu 15 Temmuz’da Milletvekillerimizin, Meclis’imize sahip çıkma kararlılığı, milletimizi hiçbir tehdidin korkutamayacağının anlaşıldığı bir gün olarak kayıtlara geçmiştir.

Bugün de ülkemizi siyasi, askeri ve ekonomik kuşatma altına almak isteyenler, 15 Temmuz’daki milli ruhla karşılaşmaya devam etmektedir. Türkiye’nin şahlanışını, yükselişini hiçbir güç durduramayacak, Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz hedeflerine kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, canlarını vatan uğruna hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerini ebediyen koruyacaktır.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Kanla, büyük fedakarlıklarla kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sıradan bir devlet değildir. Hiç bir baskıya, esarete, işgale, ihanete fırsat vermeyeceğini, egemenliğimizin, bağımsızlığımızın vazgeçilmez olduğunu tüm dünyaya 15 Temmuz Günü bir kez daha göstermiştir.
15 Temmuz, FETÖ eliyle gerçekleşen büyük bir ihanet ve işgal girişimiydi. Bugün acıyı ve büyük bir gururu bir arada yaşıyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, ülkemize yaşatılanlar büyük acılarımız olarak dururken, dünya da örneği az olan bir direnişin, vatan sevdasının ortaya çıkışının da gurunu yaşıyoruz.
Bu büyük mücadele ruhuna Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, terörle mücadelelerimizde şahit olduk. 15 Temmuz Zaferimiz de büyük bir fedakarlığın eseridir. Hainliğin ortaya çıktığı o gecede milletimiz yürekleriyle, imanlarıyla, cesaretleriyle, vatan sevgileriyle tanklara, uçaklara, bombalara, silahlara, ihanet şebekelerine karşı durmuştur. Vatanına namahrem elinin uzanmasına Türk Milleti bir kez daha izin vermemiştir.
Allah’a şükürler olsun ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliğinde bu ihanet girişimi aziz milletimiz sayesinde geri püskürtülmüştür. Halkımız kenetlenerek büyük bir zafer kazanmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, beşinci yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize cesaretleri ve fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyorum.
Rabbim bir daha ülkemize böyle acılar, ihanetler yaşatmasın.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Türkiye’nin uğradığı en alçak saldırılardan birine karşı milletin 15 Temmuz gecesi destansı bir zafer elde ettiğini belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümü. Türkiye üzerinde sinsi planları olan dış güçlerin maşası niteliğindeki ihanetçiler, 15 Temmuz gecesi ülkemizi karanlığa gömmek, ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek istediler. Milli iradeyi yok saymak istediler. Milletimize zincir vurmak, vatanımızı işgal etmek, bölüp parçalamak istediler. Bombalarla, silahlarla, tanklarla saldırarak planlarını uygulamaya çalışan şer odakları, Allah’ın yardımı, liderimizin dirayetli duruşu ve omuz omuza veren milletimizin cesareti ile yazdığı destansı mücadeleyle hüsrana uğradılar.

UNUTULMAYACAK KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI
O gece, akın akın, dalga dalga sokaklara ve meydanlara koşan mnilletimiz, darbecilere direnmiş ve asırlar boyu hatırlanacak kahramanlık destanı yazmıştır. Şanlı tarihinde eşi benzeri olmayan destanlar yazan Türk milleti, 15 Temmuz gecesi de uçakların, tankların, kurşunların karşısına durarak vatanını korumuş, bayrağını dalgalandırmış, ezanını susturmamış, şartlar ne olursa olsun istikbaline ve istiklaline sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK RUHU
Tüm bu kirli oyunlarla, sinsi planlarla, hain saldırılarla, kurdukları tuzaklarla Türkiye’nin tökezlemesini bekleyenlerin hevesi her seferinde kursaklarında kalmıştır. Defalarca saldırılara maruz kalarak diz çöktürülmek istenen Türkiye, her seferinde millet olarak birlik, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışma ruhumuzla bu girişimleri püskürtmüştür. İnşallah, bundan sonra da aynı inanç ve ruhla ülkemize sahip çıkacak, birliğimizi, beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE
Bugün, Türkiye uğradığı hayata geçirdiği projelerle dünyada söz sahibi ülke haline gelmiştir. Ayasofya Camii’nde ezan sesi yeniden yükseldi, Mavi Vatan’da doğalgaz çalışmalarımız devam ediyor. Milli Tejnoloji Hamlesi, Savunma sanayi, Milli Uzay Programı, enerji, ulaşım, tarım, spor gibi daha pek çok alanda yaptığımız atılımlar, devasa yatırımlara Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yenilerini kazandırarak büyük ve güçlü Türkiye yolunda kararlı adımlarla ilerlemeye, azimle, gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

KALBİMZİDEN VE AKLIMIZDAN ASLA SİLİNMEYECEKLER
O gece 251 kardeşimiz şehit oldu, 2 bin 196 vatandaşımız ise gazi oldu. Milletimizin bekası içim hayatlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimize sağlıklı, sıhhatli ömür diliyorum. Milletimizin ihanetçilere karşı kahramanlık destanı yazdığı 15 Temmuz tarihi hiçbir zaman kalbimizden ve aklımızdan silinmeyecek.”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘‘15 Temmuz darbe girişimi esnasında aziz milletimiz bir araya gelerek, her türlü farklılıkları kenara itip, ‘mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır’ sözünü eyleme döktüler’’ dedi.

Şehitlerimizi Rahmet Gazilerimizi Minnetle Anıyoruz
15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Bugüne kadar vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimiz ve 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi bizler evlerimizde rahat edelim huzur dolu olalım diye bu ülke için, bayrak için, Millet için şahadet şerbetini içerek şehitlik mertebesine ulaşmış bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.

15 Temmuz’da Aziz Türk Milleti Bir Kez Daha Destan Yazdı
Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 80 milyon evladıyla 15 Temmuz gecesi vatanına sahip çıkan Aziz Türk Milletinin bir kez daha tarih yazdığına dikkat çeken Başkan Togar, “Canlarıyla, kanlarıyla ellerindeki bayrağıyla toplara tüfeklere göğüs geren, tankların önüne geçen, taşlarla F16 kovalayan Peygamber efendimizin müjdesine mahzar olmuş tarihinin en büyük ve kutlu Milletinin bireyleri bir kez daha canlarıyla büyük bir destan yazdı.

Tarihi Süreç İçerisinde Birçok İmtihandan Geçtik
Bu millet ki tarihi boyunca bunun gibi birçok imtihandan Allah’ın izni ve yardımıyla yüzünün akıyla çıkmıştır. Planları çok basitti. Bu ülkeye on beş yılda çağ atlatırken yer yüzündeki bütün mazlumların ümidi olmuş ülkesi ve insanlık için ‘‘bu yola kefenimizle çıktık’’ diyen Cumhurun reisini yani Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ölü yada diri ele geçirmekti. Böylece bütün hesapları tamamlanacaktı. Ama unuttukları iki şey vardı. Bunların ilki hesapların üstünde bir hesap olduğunu, Allah’ında bir hesabının olduğunu unuttular. İkincisi ise sağcısı solcusu ile Türküyle kürdüyle Başkomutanlarının bir emriyle tankların altına kadar yatacak cesur bu milletin aziz evlatlarını unuttular. Bizler çağlar açıp çağlar kapatan Fatihlerin, Kanunilerin, Alparslanların torunları olarak 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya bir demokrasi ve bir milli irade dersi vererek yeni bir çağ daha açtık. Bir kez daha bu yüce ümmetin, bu büyük ve aziz milletin bir ferdi olmayı bizlere nasip eden yüce Allah’a hamd ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından tam 5 yıl geçti… Milletimiz bu hain girişimi hiç unutmadı ve ebediyen de unutmayacaktır. 15 Temmuz milletimizin; bayrağına, vatanına sahip çıktığı, kahramanlık destanı yazdığı günün adıdır. Milletimiz tarih boyunca zorlu badirelerden zaferle çıkmış, büyük kahramanlıklar yaşamıştır. Tarihi nice kahramanlıklarla dolu milletimiz, atalarımızın Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği inanç ve ruhla; genci, yaşlısı, kadını, erkeği demeden 15 Temmuz günü yeni bir destan daha yazmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde; aziz milletimiz tüm dünyaya bir demokrasi dersi vererek sokaklara dökülmüş ve hain FETÖ’nün darbe girişimini geri püskürtmüştür. Hür doğmuş, hür yaşamış milletimiz, bayrağını yere indirtmemiş, ezanlarımızın susmasına müsamaha göstermemiştir. 15 Temmuz, milli iradeyi hiçe sayanlara verilmiş en büyük derstir. 15 Temmuz, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü”dür” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Doğan, “15 Temmuz günü milletimiz gözünü dahi kırpmadan vatanımızın bağımsızlığı için şehadete yürümüş, milyonlarca insanımız sokaklarda demokrasi mücadelesi vermiştir. Devletimiz ve aziz milletimiz, bütün terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birlik, beraberliğine yönelik yapılan alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu vesile ile vatanımızın bekası ve birliği için 15 Temmuz’da, demokrasimize kast edenlerin hain planlarına, canını siper ederek karşı koyan şehitlerimizi rahmetle ve dualarla yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 5. yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Yaşanan darbe girişiminin aziz milletimize ve bu topraklara yapılan en büyük ihanet olduğunu hatırlatan Başkan Demirtaş, ‘’Milli iradeyi hiçe sayan FETÖ’cü Terör Örgütü mensubu gafiller, büyük Türk milletinin cesaretini, vatanperverliğini, bağımsızlık aşkını, bayrak ve ezan sevdasını hesaba katmamış ve hak ettikleri cevabı almışlardır. Bu yüce millet bir kez daha hep birlikte ortaya koyduğu ” Çanakkale Ruhuyla hainlere karşı bir direniş ve diriliş öyküsü yazmıştır. Söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu 15 Temmuz’da bir kez daha tüm dünyaya gösteren milletimiz, o gece yazdığı destanla kirli hesapları bozdu.

Bu ülkenin havasını soluyan, ekmeğini yiyen her bir bireyin o gece sokağa çıkarak, göğsünü kurşunlara siper eden, tankların önüne yatan kahramanlarımıza minnet borcu olduğunu unutmayalım. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.” dizelerini hatırlayalım. Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek cephelere koşan inançlı insanlarıdır. 15 Temmuz gecesi tanklara ve uçaklara göğsünü siper eden milletimiz istiklalinden ve istikbalinden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için canını veren aziz şehitlerimizi ve ülkemizin bekası için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber