Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali’ye neden 30 milyon dolar hibe etti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali’ye neden 30 milyon dolar hibe etti?
08.08.2021
A+
A-

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Somali’ye yapılacak 30 milyon dolarlık hibeyle ilgili söylentileri yazdı.

Türkiye’nin her tarafından yangın haberleri gelirken muhalefet hükümetin kasasında para kalmadığı için yangınlara yeterli müdahale yapılamadığını savunurken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Somali’ye 30 milyon dolar hibe edildiği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre Türkiye, Somali’ye bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanılmak üzere aylık 2.5 milyon dolar olmak üzere, toplam 30 milyon doları aşmayacak şekilde hibe nitelikli finansal katkı sağlayacak.

Gazeteci Can Ataklı ise bugünkü köşesinde 30 milyon dolar tutarındaki yardımın bazı iddialara göre durup dururken yapılmadığını açıkladı.

SOMALİ’YE NEDEN 30 MİLYON DOLAR HİBE EDİLDİ?

Ataklı yazısında ““Yangına müdahale edemeyecek kadar güçsüzken nasıl oluyor da Somali’ye bu kadar büyük bir para hibe ediliyor?” sorusuna ortaya atılan iddialarla cevap verdi.

Ataklı 30 milyon dolarlık yardımın ““Büyük devlet olduğumuzu” gösterdiğine inanan milyonlarca insan olduğunu yazarken söz konusu hibe ile ilgili vahim iddiaları şöyle özetledi:

“Söylendiğine göre, sarayın müteahhitlerinden biri Somali’de liman ve rafineri işletiyormuş. Limana dev tankerlerin yanaşabilmesi için 50 milyon dolarlık bir yatırım gerekiyormuş. İşte güya Somali Hükümeti, aldığı 30 milyonluk hibeyi bu liman için kullanacakmış. Yine söylentiye göre zaten bu limandan öncelikle İsrail’e petrol taşıyan tankerlerin sahipleri de tanıdık isimlermiş. Bilemiyorum artık ne kadar doğru, yakında kokusu çıkar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber