Zincir marketlerden fiyat sabitleme ve indirim kararı

Zincir marketlerden fiyat sabitleme ve indirim kararı
08.01.2023
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin zincir marketlere yönelik çağrısının ardından “fiyat sabitleme ve indirim” BİM ocak ayı boyunca 500 ürünün fiyatını sabitlediğini ilan etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında zincir marketlere yönelik, “Ürünlerde fiyat sabitleme ve indirim” çağrısı yaptı. Nebati, “Buradan da gerek ulusal gerekse yerel marketlere fiyatların belli bir süre artırılmaması veya sabitlenmesi noktasında çağrıda bulunuyorum. Biz her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu çağrıya karşılık verenler de oldu” dedi.

Şok Marketler, Migros, Carrefoursa ve Happy Center’ın ardından BİM Market de ürünlerde fiyat sabitleyen marketler arasında yerini aldı.

Fiyat sabitlemeye giden BİM’in kampanya kapsamına aldığı ürün sayısının çok az olması dikkat çekti.

BİM’in resmi internet sitesinde yer alan “Birlikten Berekete Kazanan Türkiye” başlıklı açıklamada, “Üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle uyguladığımız indirimler, fiyatı değişmeyen ürünler ve birçok üründe sabitlediğimiz fiyatlarla halkımızın her zaman yanındayız.” vurgulandı.

250’den fazla ürünün son 3 aydır fiyatının değişmediği, Ocak ayı boyunca da 500 ürünün fiyatının sabitlendiği de ifade edildi.

Markette bir evin temel ihtiyaçları arasından belirlenen çeşitli ürünlerde fiyatlar, Ocak ayı sonuna kadar sabit kalacak.

ŞOK’ta 1000 üründe Midros, Migros markalı 419 üründe fiyatları sabitlerken, Carrefoursa’da gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe yüzde 20’den yüzde 40’a varan indirimler uygulama kararı aldı.

(birlikhaberajansi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber