resim yükle

Türkiye – Tanzanya ilişkilerinde yeni dönem

Türkiye – Tanzanya ilişkilerinde yeni dönem
24.06.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan’ın Ziyareti

İsmail Karakaş/Tanzanya-BHA

Tanzanya’da Türk yatırımcılar, turizm sektöründe önemli etkiler yaratıyor. Özellikle 2021 yılında Tanzanya’da bulunan Karamanlı işadamı Umut Aydın,  Zanzibar Adası’nda beş yıldızlı bir otel yatırımı yapma kararı aldı. Muharrem Aydın, Umut Aydın ve ortağı Ali Çetin, Turkuaz Beach Oteli inşa ettiler. Otel, geleneksel Afrika çatı mimarisi ile modern bungalov mimarisi ve tropikal bahçe düzeniyle ada iklimine uygun bir şekilde bölgenin en iyi 5 yıldızlı oteli olarak hizmet veriyor.

 

WhatsApp Image 2024 06 22 at 04.13.41

Umut Aydın: “Tanzanya’yı yardım amacıyla ziyaret ettiğimizde özellikle otellerin bakımsız ve hizmet kalitelerinin düşük olduğunu, yemeklerin düzgün olmadığını farkettik.Turizm hareketliliğinin artmasını sağlamak ve bu alandaki açığı kapatmak üzere Zanzibar, Kiwengwa sahil bölgesinde  yatırım yapma kararı aldık.” dedi.

 

WhatsApp Image 2024 06 22 at 04.13.59

Turkuaz Beach ve Restoran

Turkuaz Beach otelinin şefi Murat Çöp: ” Zanzibar cennet gibi ada bu bölgede Turkuaz Beach olarak yemek sorununu Türk mutfağı ile otelimiz bünyesinde bulunan beşyüz kişilik restaurantla çözdük.Restaurantımızda Türk ve İtalyan mutfağını sunuyoruz. Gıda ürünlerini ise adadan temin ile günlük taze tüketiyoruz. Mutfağımızdaki sağlıklı ve doğal içeceklerle birlikte fitness ve spor bölümüyle  sağlıklı yaşamı destekliyoruz. Ürünlerimizi kendi bahçemizde yetişiyoruz. Hint Okyanus sahilinde bulunan otelimizde Yunus balıkları ile birlikte yüzebilir, Afrika hayatını görmek için safari turlarına katılabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

 

WhatsApp Image 2024 06 22 at 04.13.52

İş Birlikleri ve Anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan huzurunda iki ülke arasında farklı alanlarda önemli iş birlikleri içeren 6 anlaşma imzalandı.

Bu anlaşmalar arasında yatırımların teşviki ve kolaylaştırılmasına ilişkin işbirliği, yükseköğretim bursları alanında işbirliği gibi konular yer alıyor.

Tanzanya ile Türkiye arasındaki bu iş birlikleri, iki ülkenin ilişkilerini daha da güçlendireceğe benziyor. Tanzanya’da yatırım fırsatlarını değerlendirmek isteyen Türk yatırımcılar, Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nden bilgi alabilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber