Vedat Bilgin’den asgari ücret zammı açıklaması

Vedat Bilgin’den asgari ücret zammı açıklaması
26.11.2022
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?” sorusuna, “Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım” yanıtını verdi.

Yeni yıla az bir süre kalırken Türkiye’de milyonlarca insanın gözü, asgari ücrete yapılacak zamda ve EYT’de (Emeklilikte Yaşa Takılanlar).

EYT’li vatandaşlar emekli olmanın hayaliyle yaşarken, asgari ücrete yapılacak zam da merak konusu.

Star Haber’e konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, iki konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Asgari ücret hayali değil gerçekçi bir rakam olacak”

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik’in sorularını yanıtlayan Bilgin, asgari ücret için yapılacak zammın hayali değil gerçekçi bir rakam olacağını dile getirdi.
Vedat Bilgin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dile getirilen birçok rakam var. İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız. Hayali değil gerçekçi bir rakam olacak. Çalışam maaşları yüzünden işletme kapısına kilit vuracak bir rakam olmayacak. Zam oranı çalışan ve işverenlerle yapılacak anketlerle belirlenecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber