Tüfekci: Terme’nin yakasını bırakın

Tüfekci: Terme’nin yakasını bırakın
02.03.2024
A+
A-

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, seçim kampanyası çalışmaları kapsamında Terme’ye gitti. Bölgeyi sel sularından korumak için yapılacak olan Salıpazarı Barajı ile ilgili, ‘‘7 Yıldır bir barajı bitiremediniz, ilçe her yağışta sel korkusuyla yaşıyor. Bakanlıklar, Büyükşehir, İlçe Belediyeleri elinizde daha ne lazım size. Boş arazilerde duran iş makinalarıyla çalışıyoruz imajı vermeyi bırakın’’ diye konuştu.

Büyükşehir Adayı Tüfekci, Terme Belediye Başkan Adayı Oğuz Pamuk ile birlikte ilçede ziyaretlerde bulundu. Fabrikaları ziyaret ederek programına başlayan İmren Nilay Tüfekci, ilçede yaşayan vatandaşla bir araya gelerek, bölgenin dışarı göç vermesinin altını çizdi. ‘‘Terme neredeyse son 15 yıldır başka ilçelere ve başka şehirlere ciddi göç veriyor. İlçemizde ki bu rakamlar istihdam anlamında sadece Terme’yi değil Samsun’u etkiliyor. Fabrika açmayı bırakın mevcudu bile kapatan bu yönetim anlayışı, Samsun’u ileriye taşıyacağına hızla geriye götürüyor’’ dedi.

BİTTİ BİTECEK DİYEREK 7 YILI HEBA ETTİNİZ

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, Terme, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde yağışlar dolayısıyla gerçekleşen sel felaketlerini önleme amacıyla bölgeye yapılması planlanan Salıpazarı Barajı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Tüfekci,  ‘‘2017 Yılında ihalenin yapıldığını söylediniz. 2019’da başlıyoruz bitecek az kaldı dediniz. Bitirmeyi bırakın bir çivi bile çakmadınız. Boş araziye koyduğunuz iş makinalarıyla göz boyadınız. 23 yıldır Samsun halkını kandırmaktan başka bir şey yapmadınız. Bölgedeki hemşehrilerimiz her yağışta mahsullerime bir şey olur mu, evime bir zarar gelir mi, hayvanlarım telef olur mu korkusuyla yaşıyor. Samsuna ve Samsunluya reva gördüğünüz, hak ettiği hizmet anlayışı bu mudur diye soruyorum. Ne altyapı sorunlarını çözersiniz, ne baraj yaparsınız, ne tersane açarsınız, ne fabrika açarsınız, sahi siz bu 23 yılda Samsun’a ne kattınız?’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

TERME HİZMET İÇİN İYİ’Yİ SEÇECEK

İmren Nilay Tüfekci, Terme Belediye Başkan Adayı Oğuz Pamuk ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Fabrikaları gezerek işçiler ile bir araya geldi. Bölgedeki istihdam alanlarının yetersizliğine ve kadın istihdam alanı anlamında çalışmaların yapılmadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tüfekci, ‘‘Bölgede bulunan özel fabrikaları Başkan Adayımız ile birlikte gezerek çok güzel temaslarda bulunduk. Kadın erkek ayırt etmeksizin işçilerin tek derdi evlerini geçindirebilmek. Bölgeyi kalkındırabilmek adına tek bir çivi çakmamışlar. Vatandaşla bir arada ilçeyi yönetmek yerine vatandaşla mahkemelik olarak yönetmek gibi bir anlayış tercih etmişler. Halka tepeden bakan, benbilirimci bu yönetimi birlikte değiştireceğiz. Halkla iç içe, sosyal, katılımcı belediyecilik anlayışıyla Terme’ye ve Samsun’a hak ettiği hizmeti getireceğiz. Ben inanıyorum ki Terme hizmet için, fabrika için, sel felaketlerinden kurtulmak için iyiyi seçecek’’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.