Edirneliler bayram namazında Eski Cami’yi doldurdu

Edirneliler bayram namazında Eski Cami’yi doldurdu
10.04.2024
A+
A-

Edirne’de Ramazan Bayramı namazını kılmak isteyen vatandaşlar Eski Cami’ye akın etti. Edirne Valisi Yunus Sezer de bayram namazı çıkışı açıklamalarda bulunarak bayram tatilinde Edirne’den yurt dışına çıkışların normal günlere oranla yaklaşık 3 kat artış gösterdiğini ve bayram tatili boyunca il genelinde güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade etti.

featured

Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim” dediği, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Selimiye Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları ve camide kısıtlı bir alanda namaz kılınabilmesi nedeniyle vatandaşlar, Edirne’nin en eski ibadethanelerinden birisi olan Eski Cami’ye Ramazan Bayramı namazını kılmak için akın etti.

Edirne Valisi Yunus Sezer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve çok sayıda vatandaş bayram namazında saf tuttu. Vali Sezer ve protokol üyeleri bayram namazı çıkışı vatandaşlarla bayramlaştı. Valilik tarafından namaz sonrası cemaate kolonya, çikolata ve lokum ikramında bulunuldu.

‘YURT DIŞINA NORMALİN 3 KATI ARAÇ VE YOLCU ÇIKIŞI GERÇEKLEŞTİ’

Bayram namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Sezer, “Malumunuz bayram tatili biraz uzun olunca bu dönemde de trafik yoğunluğu oldukça fazla oldu. Özellikle sınır şehri olmamız hasebiyle yurtdışına çıkışlarda bir yoğunluk oluştu. Tatilin başlangıcından itibaren normal günlere göre, sınır kapılarından yolcu çıkışlarında yaklaşık yüzde 125 oranında bir artış söz konusu. Yine araç çıkışlarında da yüzde 90 oranında, yurt dışına çıkışlarda bir artış söz konusu. Özellikle son tatil başlangıcından itibaren, sınırlarımızdan 127 bin yolcu çıkışı gerçekleşmiş. Tabi bu normal günlere göre yaklaşık 3 kat oranında bir artış. Yine araç çıkışında da 30 bin araç çıkışı var. Bu da yine yaklaşık 3 kata yakın, normal günlere göre araç trafiği söz konusu” dedi.

‘İL GENELİNDE 1780 GÜVENLİK PERSONELİ GÖREV YAPIYOR’

Vali Sezer, il genelinde 1780 güvenlik ve 1500 sağlık personelinin bayram tatilinde görev yaptığının altını çizerek; “Polisimiz, jandarmamız, güvenlik birimlerimiz ve sahil güvenliğimiz hepsi şu anda bayram tedbirleri nedeniyle özellikle görevleri başında bulunmaktalar. 1780 personelimiz ve 240 araçlı ekibimiz ilimiz genelinde trafik ve güvenlik tedbirlerini almış durumdalar. Geçen yıla göre sevindirici olan, trafik kazalarında aynı günleri kıyaslarsak yüzde 50 oranında bir azalma var. Vatandaşlarımızdan istirhamımız; bayramı bayram gibi geçirelim. Trafik kurallarına uyalım. Kaza ve bizi üzücü olaylarla karşı karşıya gelmeyelim. Bunun için de bayram sonuna kadar yine almış olduğumuz trafik tedbirleri, yoğun bir şekilde devam edecek. Yine 1500 sağlık personelimiz şu anda, il genelinde vatandaşlarımıza bayram boyunca hizmet vermeye devam edecekler. Bütün milletimizin, aziz milletimizin, Edirne’mizin bayramını tebrik ediyoruz. Ve az önce de bahsettiğim gibi inşallah kazasız, belasız, huzur içerisinde bir bayramı tamamlarız ve nice güzel bayramları hep beraber yaşarız” şeklinde konuştu.

 

Edirneliler bayram namazında Eski Cami’yi doldurdu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.