TMO Fındık Alım Şartları Belli Oldu

TMO Fındık Alım Şartları Belli Oldu
09.08.2024
79
A+
A-

TMO Ziraat Odalarından gelen tepkiler üzerine daha önce 1.30 lira olan randıman farkını da 2.60 lira olarak revize etti. Devlet adına alım yapmakla görevlendirilen kuruluş bu yıl alacağı fındığın parasını üreticilere 45 gün sonra ödeyeceğini duyurdu. TMO geçen yıl aldığı fındığın parasını 20 gün içerisinde ödüyordu.

HER BİR RANDIMINA 2 LİRA 60 KURUŞ FARK

Öte yandan TMO dan yapılan açıklamada belirlenen yüzde 50 randımanlı fındık fiyatının üzerine her bir randıman için 2 lira 60 kuruş randıman farkı verileceği duyuruldu. TMO ilk açıklamasında her bir randıman için 1 lira 30 kuruş fark vereceğini belirtmişti. TMO’nun randıman farkındaki artışında özellikle ziraat odalarının ısrarlı talebinin etkili olduğu öğrenildi.

ALIMLAR 19 AĞUSTOS TA BAŞLAYACAK

TMO tarafından 2024 ürünü fındık alımlarına ise 19 Ağustos Pazartesi günü başlanacak. Üreticiler 12 Ağustos’tan itibaren verecekleri fındık için randevu alabilecekler. TMO tarafından yapılacak alımlara ilk etapta 14 noktada başlayacağı sonra bu sayının 60’a kadar çıkabileceği de belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber