Bakan Bayraktar: Gabar’da günlük üretimimiz 47 bin varil petrol

Bakan Bayraktar: Gabar’da günlük üretimimiz 47 bin varil petrol
09.09.2024
1
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Gabar’da çevre dostu yöntemlerle Türkiye’nin en kaliteli petrolünü yüksek oranda üretmeye başladık. Günlük üretimimiz yaklaşık 47 bin varil” dedi.

Bakan Bayraktar, Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, gençlerin katkılarıyla “Yeni Türkiye” ve “Türkiye Yüzyılı” hedeflerine birlikte yükseleceklerini ifade etti.

Yenilenebilir enerjilerin yanı sıra, petrol ve doğal gaz gibi yerli kaynakları da ekonomiye dâhil etmenin önemini vurgulayan Bayraktar, “Gabar’da çevreye uyumlu bir şekilde, Türkiye’nin en yüksek kaliteli petrolünü üretmeye başladık. Günlük yaklaşık 47 bin varil petrol çıkarıyoruz. Ayrıca, Karadeniz’de Sakarya Doğal Gaz Sahası’nda 2,6 milyon eve yetecek kadar doğal gaz üretimi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bayraktar, Zonguldak’ta karadan 170 kilometre açıkta deniz derinliği 2 bin 100 metreyi aşan bölgede doğal gaz araştırmaları yaptıklarını belirterek, “Deniz tabanına ulaşıyor ve burada 2 bin ile 2 bin 500 metre arasında sondaj çalışmaları yürütüyoruz. Doğal gazı kendi mühendislerimizle ve kaynaklarımızla bulup karaya getiriyoruz. Başlangıçta bu işin zor olduğunu söylediler, ama biz bu gazı bulup evlerimize ulaştırıyoruz. Türkiye, yerli üretim, teknisyen ve mühendisleriyle enerjide dışa bağımlılığını azaltacak ve 30 yıl içinde karbon nötr hedefinin yanı sıra enerjide tamamen bağımsız bir ülke olmayı başaracak” dedi.

Bayraktar, planlı ve istikrarlı bir şekilde çalışıldığında ulaşılamayan hedef olmadığını vurguladı.

“Bakan Bayraktar: Türkiye, Yerli Kaynakları ve Enerjiyi verimli kullanmalı.”

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerjiyi ve diğer yerli kaynakları azami düzeyde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, 70 yıllık nükleer enerji hedefinin gerçekleşmesiyle Türkiye’nin daha güçlü bir şekilde hedeflerine odaklanacağını belirten Bayraktar, şunları ekledi: “Türkiye, aynı zamanda enerjisini verimli kullanan bir ülke olmak durumunda. Evlerimizde, okullarımızda, iş yerlerimizde, sokağımızda verimli enerji kullanan bir ülke olmak durumundayız. Dolayısıyla kendi kaynaklarını ekonomisine kazandıran, bunu kendi mühendisleriyle, imkan ve kabiliyetleriyle yapan bir ülke olmalıyız. Ben bu anlamda hepinize güveniyorum. Burada mezun kardeşimizi dinleyince çok etkilendim. Çok güzel bir üniversitede inşallah eğitim hayatına devam edecek. Dört yıl sonra da bizim enerjimize enerji katmaya, ülkemizin gücüne güç katmaya devam edecek.”

“Sizler inanıyorum ki yenilenebilir ve yeşil enerji kullanımının öncülerinden olacaksınız.”

Bayraktar, okulda görev yapan yönetici, idareci, öğretmen ve öğrencilere emek ve özverileri için teşekkür ederek, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Onlar, sizlerin iyi eğitim almanız için büyük gayret içerisindeler. Bu okul çok özel bir okul. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 69 öğrenciyle yola çıktınız. Her yıl 90 seçkin öğrenci buraya katılıyor. Yaklaşık 300’ün üzerinde mezun var. Bunların hepsi şu anda enerji sektörünün farklı yerlerinde çalışmaya aday arkadaşlarımız. 2023’te Teknofest’te önemli bir başarı kazanmışsınız. Dolayısıyla ben bu başarı için de sizleri tebrik ediyorum. Hakikaten ülkemizin geleceği için, siz gençlere büyük ihtiyaç var. Bu okula ismini veren El Cezeri, 900 yıl önce elektrik kullanmadan sadece su kaynaklarıyla ve mekanik birtakım parçalarla makineler yapmışsa sizler de inanıyorum ki yenilenebilir ve yeşil enerji kullanımının öncülerinden olacaksınız.”

Sınıfları ziyaret eden Bayraktar, öğrencilerle tanıştı ve güneş enerji paneli üretim atölyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber