TKK Başkanı Köse: Temel amacımız konseylerin yaygınlaşmasıdır

TKK Başkanı Köse: Temel amacımız konseylerin yaygınlaşmasıdır
02.04.2024
A+
A-

TKK Başkanı Köse: Temel amacımız konseylerin yaygınlaşmasıdır

Türkiye Kent Konseyleri Başkanı (TKK) ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu. Köse, seçilen belediye başkanları başta olmak üzere yerel meclis üyelerini ve muhtarları tebrik ederek ” tarihinde gerçekleşen yerel seçim sonuçlarının ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

Sedat Köse, kent konseylerinin önemine değinerek ” Kalkınma Planında da yer verilen kent konseylerinin olmadığı belediyelerde teşekkül etmesi, var olan yerlerde ise seçim sonrası yeniden kurulması başta olmak üzere gelişmeler, iyi örnekler üzerinden etkileşim sağlamaları ve nihayet şehirlere katkılar sunması içi çaba göstereceğimizi belirtmek isteriz. Birlik olarak temel amacımız konseylerin yaygınlaşmasıdır. Ancak bununla beraber yerel yöneticilerin ve başta belediye başkanlarının “şehrin ortak aklına dayanarak yönetmesi” ve “istişare ve katılımı kültürünün tesisini sağlaması” adına konseylerin yolculuklarına refakat etme gayemizin olduğunun da bilinmesini isteriz” açıklamasında bulundu.

“Türkiye için, hep birlikte, hep beraberiz”

Köse; seçimlerin geride kaldığına, bundan sonraki süreçte ülkenin güçlendirilmesi adına çalışılması gerektiğini belirterek “Biz de Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak katılım, yerel demokrasi ve yönetişim ilkelerinin yerleşmesi ve gelişmesi için atılan her olumlu adımın yanında olacağız, destek vereceğiz. Daha güçlü konseyler, daha güçlü yerel yönetimler ve daha güçlü bir Türkiye için, hep birlikte, hep beraberiz” dedi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber