Terör örgütü üyelerinin mal varlıkları donduruldu!

Terör örgütü üyelerinin mal varlıkları donduruldu!
25.12.2021
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile terör örgütü üyesi oldukları belirtilen 21’i Samsun’dan Türkiye genelindeki 770 kişinin malvarlıkları donduruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 770 kişinin Türkiye’de bulunan mal varlığının dondurulması kararı alındı. Mal varlığı dondurulması kararı alınan kişilerden 454’ünü FETÖ/PDY üyesi oluşturuyor. Bu kişiler arasında Adil Öksüz, Tarık Toros, Cevheri Güven, Said Sefa, Tuncay Opçin, Zekeriya Öz ve Emrullah Uslu gibi isimler de bulunuyor. Mal varlığı dondurulanlar arasında 108 PKK/KCK üyesi; 119 IŞİD, Hizbullah ve El-Kaide üyesi; 89 da DHKP-C, MLKP ve MKP üyesi bulunuyor.

SAMSUN’DA 21 KİŞİ VAR
Mal marlıkları dondurulanlar arasında listede Samsun’dan 21 kişinin ismide bulunuyor. Listede; Ahmet Hamdi Vural, Ahmet Taşkan, Bilal Kaya, Cüneyt Bayar, Fahrettin Ad, Hasan Altuntepe, Hayati Sarıoğlu, Hüseyin Kaya, Kenan Kurtoğlu, Mahmut Çebi, Mahmut Marap, Mustafa Doğan, Serdar Duru, Süleyman Özeren, Ahmet Zunluoğlu, Ayhan Bermek, Aytaş Sözen, Bayram Zengin ve Bekir Düzenli FETÖ/PDY’den, Özlem Cihan MKP’den, İhsan Cibelik MLKP’den yer alıyor.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Resmi Gazetede Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası bulunan, FETÖ-MLKP ve PKK terör örgütleri ile ilişkili kişilerin, mal varlıklarının dondurulması ile ilgili kararda, “6415 sayılı Kanunun 7’inci maddesinin 3’üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun’un 3’üncü ve 4’üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye’de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır. Bu karara karşı 6415 sayılı Kanun’un 7’inci maddesinin 4’üncü fıkrası uyarınca, Ceza Muhakemesi Kanunun hükümlerine göre ilgili Ankara Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edilebilir” denildi.

L%C4%B0STE(1)

(hedefhalk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber