Stuttgart Polis’i Müslümanların Ramazan bayramını kutladı

Stuttgart Polis’i Müslümanların Ramazan bayramını kutladı

Stuttgart Polis Teşkilatı sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile her sene olduğu gibi bu sene de Müslümanların Ramazan bayramını kutladı. Müslümanlara yönelik Almanca ve Arapça bir grafik resim ile Ramazan Bayramı mesajı yayımlayan Stuttgart Polis Teşkilatı mesajında “Ramazan iftarla sona eriyor. Mutlu ve bereketli bir şeker bayramı dileriz” paylaşımını yaptı. Ayrıca meslektaşlarını da unutmayan paylaşımda “Bugün Ramazan ayının sonunu kutlayan Müslüman meslektaşlarımıza ve Stuttgart’taki ve dünya çapındaki Müslüman toplumuna en iyi dileklerimizi gönderiyoruz” denildi. Öte yandan bir de çağrıda bulunan Stuttgart Polis Teşkilatı, “Nasıl ki yıldızlar gökyüzünde parlıyorsa Stuttgart’taki topluluğumuz da çeşitliliğiyle parlıyor. Güvenliği ve uyumu birlikte sağlayalım” denildi. Stuttgart Polis Teşkilatı Ramazan, Polis ve Stuttgart’ı da etiketledi. Bu paylaşılan mesaj toplum tarafından hoşgörü ve mutlulukla karşılanırken, kimi paylaşımlar ise can sıkıcı olunca yorumlar da hep karşılıklı olmak zorunda kaldı.

Yorum trafiği yaşayan paylaşımda Alman vatandaşları kendi vatandaşlarının yaptığı karşıt ve bazı talihsiz yorumlara tepki gösterdi. Yorumlardan bazılarını sizler için derledik:

“Kutlayan herkese Bayram Mübarek olsun. Her zaman güvenliği sağladığı için Stuttgart Polisi’ne teşekkür ederiz ve çeşitliliğin yanında nasıl durduğunuzu görmek çok güzel, sizi özellikle harika yapan da bu!”

“Ayrıca tüm Müslüman Âleminin Ramazan Bayramı’nın mübarek olmasını diliyorum. Bu kadar yarı güçlü insanlardan gelen nefret söylemlerinin burada dolaşmasını her zaman çok korkutucu bulmuşumdur. Başka ülkelerde farklı dinler bir arada çok güzel yaşayabiliyor ama maalesef burada son zamanlarda yeniden geriye gittiğimizi hissettim”

“Bu yorumları burada görmek ne kadar üzücü. Dinimizin sizin onayınıza ihtiyacı yok ama belki güzel yorumlara, açık ve eğitimli bir insanın hissettiği ve düşündüğü gibi düşünen ve hisseden insanların olduğunu gerçekten hissetmek için!”

“Polise saygı. Biz bu ülkede bir aile gibiyiz ve herkesin birbirine saygı duyması, kurallara uyması gerekiyor. Çok teşekkür ederim Stuttgart Polisine”

“Bazı insanlar iyi niyetli bir tebrik yüzünden nefret dolu hayatlarını mahvetmeden önce, sadece ‘TEŞEKKÜR EDERİZ’ denilse yeter”

“Dünya çapında milyonlarca Müslüman için şenlikli ve anlamlı bir dönem olan Şeker Bayramı’nın basit bir kutlamasının bu kadar sert eleştirilere yol açması dikkat çekici ve talihsiz bir durumdur. Bu, toplumumuzun üzerine inşa edildiği temel ilkelerin derin bir cehaletini gösteriyor: hoşgörü, çeşitlilik ve karşılıklı saygı. Mahatma Gandhi’nin bir zamanlar söylediği gibi, ‘Çeşitliliğe ulaşma yeteneğimiz medeniyetimizin gerçek sınavı olacaktır.’ Bu alıntı, adil ve ilerici bir toplumun temel taşı olarak hoşgörü ve çeşitliliğin önemini vurgulamaktadır. Topluluğumuzun gücünün çeşitliliğinde yattığını unutmamak önemlidir. Enerjimizi bu tür olumlu mesajları eleştirmeye harcamak yerine açık, saygılı ve uyumlu bir toplumu teşvik etme ortak hedefine odaklanmalıyız” yorumlarını yaptılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber