Sayıştay raporu İşkur’daki yolsuzluğu ortaya serdi

Sayıştay raporu İşkur’daki yolsuzluğu ortaya serdi
07.10.2019
A+
A-

Samsun’da olduğu gibi birçok ilde MEB bünyesinde okulda çalışmak üzere güvenlik ve temizlikçi alımı gerçekleştirildi. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda yolsuzluk ortaya çıktı.

2018 yılı Sayıştay raporuna göre tam 1003 işi olan işçi TYP programı kapsamında işe alındı. Program kapsamında şahıslara ödenen para ise 4 milyon 269 bin 233 lira 80 kuruş oldu.

Bilindiği üzere her yıl TYP kapsamında okullara temizlik ve güvenlik personeli alımı gerçekleştiriliyor. Samsun genelinde çok sayıda başvuru alan TYP’de geçtiğimiz sene yaşanan resmi hak gaspı gözler önüne serildi.

SAYIŞTAY RAPORUNDA GÖZÜKÜYOR
İŞKUR için hazırlanan 2018 Sayıştay Raporu’na göre belirtilen yılda TYP’den yapılan alımlarda 1003 kişinin hem TYP’den yararlandığı hem de başka işte çalıştığı tespit edildi.

İŞKUR’DAN SAVUNMA
İŞKUR, TYP’deki usulsüzlüğe ilişkin yaptığı savunmasında ise; TYP’ye başvuru süresinin beş gün olduğunu, bu zaman zarfında İŞKUR ve SGK’nin sitemlerinde hatalar yaşanabildiğini söylemekle yetindi. SGK mevzuatının uygun görmesi nedeni ile bazı kişilerin programdan arda kalan zamanlarda sigortalı şekilde çeşitli işlerde de çalışmalarının mümkün olduğunu belirten İŞKUR, kişilerin program süresince günlük olarak sigortalılık durumunun sorgulanmasının ise, ortaya çıkaracağı teknik ve idari yükler nedeni ile mümkün olamadığını iddia etti.

Vatandaş, İŞKUR’da ortaya çıkan bu ayrımcılık iddialarına karşı büyük tepki gösterdi. Birçok vatandaş, İŞKUR’un resmi web sayfasında yer alan açık iş ilanları olmasına rağmen, İŞKUR şubelerine gittiklerinde “böyle bir alım yok” dediklerini iddia ettiler.

(Kamu Personeli)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber