Denizli’de milyonluk vurgun iddiasına Samsunlu işadamının ismi karıştı!

Denizli’de milyonluk vurgun iddiasına Samsunlu işadamının ismi karıştı!
25.04.2024
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde patlak veren kopya sitelere milyonlar akıtılması olayına, SAMKON Genel Başkanvekili Metin Şenel’in ismi karıştı. Samsunlu Metin Şenel’in ismi Denizli’de büyük vurgun iddiası ile gündeme geldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi yerel seçimde AK Parti’den CHP’ye geçti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Bülent Çavuşoğlu, ‘Belediye’nin içinden geçmişler’ açıklaması yaparak, kopya internet siteleri ve boyama kitaplarına kendisinden önceki dönem belediye yönetimi tarafından milyonlarca lira para aktarıldığını söyledi.

Gazeteci Murat Ağırel ise köşe yazısına Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde ki bu olayı taşırken, SAMKON Genel Başkanvekili Metin Şenel’in ismini ortaya attı.

14 MİLYONLUK İHALE ALMIŞ
Gazeteci Ağırel köşe yazısında söz konusu sitelerin birbirinin kopyası olduğunu belirterek, “Yani Denizli Büyükşehir Belediyesi medya bütçesinin yüzde 62’sini bu firmalara ödemiş. Ancak sorun şu: Bahse konu internet siteleri birbirinin kopyası ve görünen o ki tek merkezden yönetiliyor. Yani kopya haber siteleri… İnternet siteleri kimin diye baktığımızda ise karşımıza bir firma daha çıkıyor o da Metsen adlı firma. Bu firma da 2020 yılında Metin Şenel adına tesadüf Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi’nde kurulmuş. Acaba ihale almış mı bu firma diye baktım. Çoğunluğu Denizli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 14 milyon TL ihale almış” ifadelerini kullandı.

SAYSİAD AÇIKLAMA YAPTI
Bu gelişme üzerine ise Samsunlu Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği(SAYSİAD) Genel Başkanı Cemal Durmuş’ta bir açıklama yaparak, iddiaların vahim olduğunu belirtti. Samsunlu Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Durmuş, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Metin Şenel’in isminin geçtiği Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde ki olaya ilişkin Samsunlu Şenel’i açıklama yapmaya davet etti.

SAMKON’DA TÖHMET ALTINDA
SAYSİAD Genel Başkanı Cemal Durmuş, gazeteci Murat Ağırel’in köşe yazısında ismi geçen SAMKON Genel Başkanvekili ve aynı zamanda Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Şenel ile ilgili şöyle konuştu:
“Samsun Dernekler Federasyonu olan hemşehri federasyonumuzun başkanı Metin Şenel ile ilgili, gıyabında hemşehrilerimizin de yaptığı dedikoduları teyit eden, Denizli Belediyesi ile ilgili yolsuzluk yaptığı haberleri çıkmıştır. Ümit ederim ki bu haberler doğru değildir. Ancak bu başkanımız 28 Nisanda ki SAMDEF genel kurulunda etik olarak kendini aklayana kadar aday olmamalıdır. Temiz toplum ve temiz ülke prensibi gereği savcılarımıza da, yapılan bu haber gereği konuyu adli mercilerde ele alarak, şirket ve şahsi banka hareketleri ile kesilen faturalar piyasa değerleri üzerinden incelemelerini, varsa suçluları cezalandırmalarını veya bu başkanı aklayarak iadeyi itibar yapmalarını ve ayrıca ilgili vergi dairelerini de göreve davet ediyorum. Bu başkanımız ayrıca Samsun’umuzun en üst çatısı olan SAMKON’unda genel başkan vekili olduğu için, bu iddialar SAMKON’u da töhmet altında bırakmaktadır. Buradan bilerek yasal süre dışında kongre kararı alarak 5253 sayılı yasaya muhalefet eden, hemşehrilerine verdiği sözleri tutmayarak yalan söyleyen, her konuda sessiz kalan ve olayları akışına bırakan SAMKON Başkanı Kaya Aşçı beyi de açıklama yapmaya davet ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber