Samsunlular su zammı iptali için yargıya koştu

Samsunlular su zammı iptali için yargıya koştu
19.06.2019
A+
A-

Geçtiğimiz hafta su zammı kararının iptali için Samsun Bölge İdare Mahkemesine başvuruda bulunan Avukat Arzu Sabuncu ve Buğra Genç’in davasına müdahil olmak isteyen vatandaşlar İdare Mahkemesine akın etti. Sabuncu, ‘Her ne kadar çekinceleri nedeniyle burada olmasalar da AK Partili ve MHP’li arkadaşlarımızdan da destek aldık’ dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SASKİ’nin Mayıs ayı olağan meclisinde suya yüzde 25 zam, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam ve aylık TÜFE oranına göre artış sonrası Samsun Barosu avukatlarından Arzu Sabuncu ve Buğra Genç dava açtı. Vatandaşlara davaya müdahil olması için yapılan çağrı sonrası vatandaşlar davaya müdahil olmak için Samsun İdare Mahkemesi önünde toplandı. Yapılan çağrı sonrası davaya müdahil olmak isteyenlerden kişi başı 150 lira ücret istenmesi sonucu avukat Arzu Sabuncu, “Bu parayı ödememek için notere gidip, avukat arkadaşımıza vekâlet verilmesi gerekiyor. Bunun ücretini de biz karşılayacağız” dedi.

AK PARTİ VE MHP’DEN DESTEK
Samsun Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması düzenleyen Avukat Arzu Sabuncu, “Kamuoyunun gündemde tuttuğu su zammıyla ilgili demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, açıklamalar yaptı ama tüm bunlara rağmen geri adım atılmadı, hassasiyet gösterilmedi” dedi. Hukuki süreç başladıktan sonra telefonla ve mesajlarla büyük destek gördüklerini söyleyen Sabuncu, “Sadece muhalif bir siyasi duruş nedeniyle burada değiliz. Tamamen vatandaşın hizmetinde olan eylemin hukuki sürece taşınması amaçlanmıştır. Her ne kadar çekinceleri nedeniyle burada olmasalar da AK Partili ve MHP’li arkadaşlarımızdan da destek aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı, davaya karşı bir beyanda bulunmadı. Geçtiğimiz hafta eski başkan Zihni Şahin ‘Enflasyon kapsamında indirim yaptık’ dedi. O da belediye başkanımızdı, şimdi ki de belediye başkanımız. Zam durumundan Cumhurbaşkanımızın haberdar olduğunu düşünmüyorum. Bu durumu Cumhurbaşkanlığına ileteceğiz. Zamların geri alınması için gerekli tüm demokratik haklarımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı. Avukat Buğra Genç ise, “Tek tek dava açmak yerine, vatandaşlar da bu davaya katılmak istediler. Müdahil formülü geliştirdik. Duyarlı Samsunlular bu davaya katılarak hassasiyetlerini dile getireceklerdir” diye konuştu.

20 GÜNDÜR CEVAP YOK
DİSK Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in 20 gündür randevu taleplerine cevap vermediğini ifade ederek, “Zam ilk açıklandığında iki gün eylem yaparak, zammın geri çekilmesini talep etmiştik. Başkan ile görüşme talep ettik ancak başkan binada olmadığından dolayı Genel Sekreter ile görüştük. Ancak başkan binadaydı ve bizi kabul etmedi. Genel sekreter yazılı olarak talebimizi aldı, ‘yazılı cevap vereceğiz’ denildi ancak 20 gündür taleplerimiz dikkate alınmadı. 15 gün içinde verilmesi gereken yanıt, bugün 20’inci gününde. Suya yapılan zamma tepkiler çığ gibi büyüyor. Kendi halinde akan çaylar gibi oluşan bu tepkiler, bir gün bir kanalda toplanacak ve Büyükşehir Belediyesinin bentlerini parçalayacaktır, uyarıyoruz. Ama her şeyi demokratik yollardan yapacağız. Sonuç alıncaya kadar bu tepki devam edecek” diye konuştu.

DUYMAMAZLIKTAN GELİYOR
CHP İl Başkanı Mehmet Kundak ise, “Konuyu günlerdir dile getiriyoruz ancak Büyükşehir Belediye Başkanı duymamazlıktan geliyor. Burada bir vatandaş olarak, hukuki sürece müdahil olmak için geldim. Dün muhalefet parti liderleri ile yanlış yönetimin sonucunun halka fatura edilemeyeceği konusunda karar aldık. Başkan Mustafa Demir’den randevu talep edeceğiz. Bundan sonra STK’lar, sendikalar ve siyasi partiler eylemlerimizi hep birlikte sürdüreceğiz. Vatandaşın sesi olmaya devam edeceğiz, kimsenin kuşkusu olmasın. 20 yıldır bu şehri yönetenler, üst düzeydeki yöneticilerinin tamamını değiştirerek, ‘bu işi biz beceremedik’ diye itirafta bulunmuşlardır. Kocaeli, Malatya’dan bürokrat getirmek bunun itirafıdır. Umarım başarılı olurlar ve sesimizi de duyup kulak verirler” dedi. Basın açıklamasının ardından vatandaşlar ve Avukatlar Arzu Sabuncu ve Buğra Genç, 4. Notere giderek davaya müdahil olmak için Avukat Caner Özçelik’e vekâlet verdi.

(Haber Gazetesi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber