Sosyal belediyecilikte Atakum Belediyesi farkı

Sosyal belediyecilikte Atakum Belediyesi farkı
16.05.2023
A+
A-

Atakum Belediyesi, Başkan Av. Cemil Deveci öncülüğünde yürütülen sosyal yardım ve hizmet çalışmalarıyla fark yaratıyor.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin başlattığı çalışmalarla, kentte sosyal belediyecilik alanında önemli hizmetler veriliyor. Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra depremzede vatandaşlar için de yoğun mesai harcıyor.                     

PAYMER, GÖNÜLLÜLERLE EL ELE

Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi Atakumlular arasında köprü görevi gören Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi (PAYMER), Kahramanmaraş merkezli,11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrasında yoğun mesai harcadı. Depremlerin hemen ardından büyük bir dayanışma seferberliği ilan edilen Atakum’da; belediye ekipleri, çeşitli öğrenci grupları ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan bin 500 kişilik gönüllü ordusu ile el ele verdi. Belediyenin kendi imkanları ve vatandaşların desteği ile kuru gıda, bebek bezi, ayakkabı,tıbbi malzeme kiti, tekerlekli sandalye, hijyen malzemesi seti, bebek maması gibi birçok ihtiyaç malzemesinin yer aldığı 97 TIR ve 27 adet panelvan afet bölgesine gönderildi. Deprem bölgesinden Atakum’a gelen bin 700 aileye de gıda, kıyafet ve temizlik malzemesi desteği verilmeye başlandı.

RAMAZAN DAYANIŞMASI

Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere, 5 bin 810 adet ramazan kolisi dağıtımı yapıldı. Atakum’da 800 adet gıda kolisi depremden etkilenen ailelere teslim edilirken; bin 300 depremzede vatandaşa da iftar yemeği verildi. Vatandaşlara, Kadir Gecesi için 16 bin 500 adet kandil simidi dağıtıldı. Deprem bölgesinde çalışmalarına aralıksız devam eden Atakum Belediyesi, Adıyaman’daki Samsun Köyü’nde bin 300 kişiye iftar yemeği verdi.

GIDA BANKASI DESTEĞİ

Dayanışma ruhunun canlı bir şekilde sergilendiği Karadeniz Bölgesi’nin ilk Gıda Bankası Ata Market’te ihtiyaç sahibi vatandaşlar için çalışmalar aralıksız devam etti. Vatandaşlar, Ata Kart’a yüklenen puanlarla aylık gıda ve temizlik ürünleri ihtiyaçlarını karşıladılar.1 Ocak-31 Nisan 2023 tarihleri arasındaki verilere göre; dört ayda bin 410 aile alışveriş yaparken; marketten 250 kalem ürün alındı. 26 bin 790 ürüne ulaşılırken; alışveriş yapılan ürünlerin tutarı ise 189 bin 887 olarak tespit edildi. En çok talep gören ürünler ise sırasıyla; sıvı yağ, çay, şeker, yumurta, kahvaltılık, ürünler ve temizlik malzemeleri olarak belirlendi. Ata Market’te, Türkiye’yi sarsan depremler sonrasında kentte yaşamını devam ettiren vatandaşlar için de hizmet sunuluyor. Depremden etkilenen 685 aile, Ata Kart uygulamasından yararlanıyor.

ÖRNEK DEPREM DAYANIŞMASI

Gece gündüz ara vermeden yürütülen çalışmalarla afet bölgesine, ihtiyaç malzemelerin yer aldığı 97 TIR ve 27 panelvan gönderildi. Deprem bölgesindeki vatandaşlara bin kg kuru çay teslim edilirken; Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından Adıyaman’da oluşturulan Prefabrik Samsun Köyü’ne 26 ton ekmeklik un bağışı yapıldı. Ayrıca deprem bölgesine 6 bin koli su, bin 400 koli meyve suyu ve 13 bin 285 koli de gıda gönderildi. Kış şartlarında destek olmak amacıyla 60 ton kömür ile 40 ton odun, depremzede vatandaşlara teslim edildi. 41’i, Atakum Belediyesi’ne ait hobi bahçesinde yer alan konteynerler olmak üzere toplam 48 konteyner de afet bölgesine iletildi.

EVDE DESTEK FARKI

Atakum Belediyesi 65 yaş üzeri ve dezavantajlı gruptaki vatandaşlara yönelik 2021 yılında faaliyete geçirdiği Evde Destek Hizmetleri birimi, çalışmalarında hız kesmedi. Belediye ekipleri tarafından 1 Ocak-31 Nisan 2023 tarihleri arasında üç ayda toplam 369 kez temizlik hizmeti verilirken; vatandaşlar 152 kez psikolojik destek, 98 kez de kuaförlük hizmeti aldı. Dört ay boyunca 40 kez cami temizliği yapılırken, 3 kez de çıkan yangınlar sonrasında vatandaşlara temizlik desteği verildi.

VATANDAŞLAR ÖNEMLİ GÜNLERİNDE YALNIZ BIRAKILMADI

Vatandaşları cenaze, asker uğurlama törenleri gibi önemli günlerinde yalnız bırakmayan Atakum Belediyesi;1 Ocak-31 Nisan 2023 tarihleri arasında 281 cenazede komşularımızın acısını paylaştı. Belediye ekipleri, vatandaşlara pide, ayran, çay gibi gıda ürünlerinin yanı sıra masa, sandalye ve cenaze aracı desteğinde de bulundu. Dört ayda cenaze törenlerinde 10 bin 980 adet ayran ve pide dağıtımı yapılırken; Atakumlulara mevlit için 800 adet; asker uğurlamada ise 400 adet masa ve sandalye desteği verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber