Samsun’daki o belediyede yolsuzluk iddiaları

Samsun’daki o belediyede yolsuzluk iddiaları
02.06.2019
A+
A-

Samsun’un Atakum ilçesinde belediyeye ait tesislerin spor kulübü adı altında şahıslara sözleşmesiz olarak verildiği, bu yolla belediyeye ait tesislerden şahısların cebine yüklü paralar aktığı iddiaları ile ilgili idari soruşturma başlatılıyor.

Samsun‘un Atakum ilçe Belediyesine ait tesislerin, 31 Mart yerel seçimleri öncesi spor kulüpleri ve şahıslara sözleşmesiz olarak verildiği ve belediyeye ait tesisleri işleten şahısların buradan büyük miktarda kazanç sağladığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Samsun’un Atakum İlçe Belediyesinin, belediyeye ait bazı tesisleri mühürlediği ile ilgili haber gündeme bomba gibi düştü.

31 Mart yerel seçimlerinde Atakum Belediye Başkanı seçilen Cemil Deveci’nin talimatı ile bugün belediyeye ait Banda Aceh Spor Tesisleri ile Çakırlar Korusu gibi belediyeye ait tesislere giden zabıtalar, bu tesisleri mühürleyerek kapattı. Olayın Samsunkenthaber.com.tr ‘de gündeme gelmesi sonrası ise mühürleme işleminin neden yapıldığı ile ilgili şok edici bilgilerde ortaya çıktı.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, kendisinden önceki belediye yönetiminin belediyeye ait tesisleri izinsiz ve sözleşmesiz bir şekilde spor kulüpleri ve şahıslara vererek işlettirdiğini tespit ettiklerini, belediyeye ait bu tesisleri geri almak isteyince şahısların bu yerleri belediyeye vermediğini bu nedenle mühürleme işleminin yapıldığını açıklamıştı.

Ruhsatsız olduğu için mühürlendikleri gündeme gelen belediye tesislerinin ruhsatlı olduğunu da açıklayan Cemil Deveci, konuyla ilgili Samsunkenthaber.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Belediyenin malı olan tesisler spor kulübü adı altında birilerine sözleşmesiz, izinsiz olarak verilmiş. İzinsiz ve sözleşmesiz verilen belediyenin bu tesislerinde para nereye gidiyor, kime gidiyor, kim harcıyor belli değil” demişti.

Atakum Belediyesine ait tesislerin bir önceki dönem belediye yönetimi tarafından şahıslara ve spor kulüplerine verildiği ve özellikle spor kulüplerine verilen belediyeye ait spor tesislerinde, kafetarya ile halı saha maçlarından elde edilen gelirlerin, belediye kasasına girmediği gündeme gelmişti.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, belediyeye ait tesisleri geri almak istemeleri üzerine, spor kulübü adı altında verilen tesislerin şahıslar tarafından geri verilmediğini bu nedenle söz konusu tesislerin mühürlendiğini belirterek “Şuan bu şekilde şahıslara verilen belediyeye ait 3 tesise el koyduk. Belediyemiz görevlileri geri alınan bu tesislerde makbuz karşılığı işlem yapıyor. ” açıklamasında bulunmuştu.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, şahıslara verilen belediyeye ait tesislerden bu zamana kadar elde edilen gelirler, bu gelirlerin kimler tarafından kullanıldığı yada ne kadar gelir sağlandığı ile ilgili de idari soruşturma açacaklarını açıkladı. Samsunkenthaber.com.tr ‘in gündeme getirdiği olay, kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber