Samsun’da sıfır araç alan vatandaşın başına gelmeyen kalmadı!

Samsun’da sıfır araç alan vatandaşın başına gelmeyen kalmadı!
10.07.2021
A+
A-

Samsun’da bulunan Peugeot bayisinden sıfır olarak aldığı araç yüzünden Yakup Gençtürk’ün başına gelmeyen kalmadı.

Samsun’da 2021 model sıfır araç alan Yakup Gençtürk adlı vatandaş aracı arızalanınca servise gitti çözüm bulunması için 4 defa Peugeot Samsun yetkili servisine giden Yakup Gençtürk’ün aracındaki arıza giderilemediği gibi trajik komik bahaneler üretildi.

Yakup Gençtürk yaptığı açıklamada; Servise ilk kez 25.05.2021 tarihinde aracımın kilitlenmesi şikayetiyle başvuru yaptım.

Servisin Cevap olarak “Araçta telefon ve USB kullanılmadan aracın kullanılması gerekli, Araçta herhangi bir arıza görülmedi. ” denildi.

Servise 2. kez 03.06.2021 tarihinde yine aynı şekilde aracımın kilitlenmesi şikayetiyle başvuru yaptım.
Servisin Cevabı: “Araçta telefon ve USB kullanılmadan aracın kullanılması gerekli, Araçta herhangi bir arıza görülmedi. Araç içerisinde 6S (Apple İphone) telefonla bağlantı yapıldığı için sistem arızaya düşüyor. Kullanılan telefonlar araca uygun değil. Oppo marka telefon için DID yapıldı” denildi.

Servise 3. kez 22.06.2021 tarihinde yine aynı şekilde aracımın kilitlenmesi, gaza basmama rağmen gaz yemediği, vitese geçmekte sorun yaşandığı şikayetiyle başvuru yaptı.

Servisin Cevabı: “Araçta telefon ve USB kullanılmadan aracın kullanılması gerekli, araçta herhangi bir arıza görülmedi. Araç içerisinde 6S (Apple İphone) telefonla bağlantı yapıldığı için sistem arızaya düşüyor denildi. Kullanılan telefonlar araca uygun değil, Oppo marka telefon için DID, güncelleme yapıldı” denildi.

Servise 4. kez 30.06.2021 tarihinde yine aynı şekilde aracımın kilitlenmesi, gaza basmama rağmen gaz yemediği, vitese geçmekte sorun yaşandığı şikayetiyle başvuru yaptım.

Servisin Cevabı: “Araçta telefon ve USB kullanılmadan aracın kullanılması gerekli, Araçta herhangi bir arıza görülmedi. Araç içerisinde 6S (Apple İphone) telefonla bağlantı yapıldığı için sistem arızaya düşüyor. Kullanılan telefonlar araca uygun değil. Oppo marka telefon için DID yapıldı. Güncelleme yapıldı” denildi.

Aynı şikayetten 4 kez gitmeme rağmen hepsinde verilen cevaplar adeta işlem bile yapılmayıp eski servis kapanış fişinin kopyalarının çıktısının alınarak, ıslak imzalı tarafıma verilmesi gibi olmuştur. Cümleler, ifadeler hatta ifadelerdeki harf hataları bile değiştirilmeden eski nüshalar yazıcıdan çıktı alınarak tarafıma verildi.

Araca koymuş olan USB girişi ve bluetooth bağlantısı özelliklerinin kullanılmamasını önermek başlı başına bir hata değil mi zaten.

Gençtürk ben “aracın direksiyonunda hata var diyerek servise getirsem, direksiyonu kullanmadan aracın kullanılması gerekli” diye mi cevap vereceksiniz?

Sorunun en kısa sürede çözülmesini talep eden Gençtürk çözülmediği taktirde, yargı yoluna başvuracağım dedi.

BELGE1

BELGE2

BELGE3

YORUMLAR

  1. Burak dedi ki:

    Araca ait şase bilgileri ile çalışan ve şikayet sahibinin kimlik ve imzasını aleni yazarken plakayı gizlemeniz çok manidar.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber