Samsun’da seneye O festival olmayabilir

Samsun’da seneye O festival olmayabilir
02.07.2019
A+
A-

Türkiye’nin en kapsamlı festivallerinden biri olan ve Samsun ayağını Samsun Gençlik Festivali olarak gerçekleştiren Milyon Yapım’ın mimarı Umut Kuzey ‘ Samsun Büyükşehir Belediyesi bize kamp alanı vermek istemedi ve zorluk çıkardı. Böyle olursa önümüzdeki yıl Samsun’da festival yapılamayabilir’ dedi.

Sheraton Grand Beach’te bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve 110 bin gencin katılımıyla gerçekleşen Samsun Gençlik Festivali’nin öncüsü Umut Kuzey, bu sene yaşanan zorlukların ardından seneye Samsun’da festivalin olmayabileceğini söyledi. Umut Kuzey, “Türkiye’nin birçok yerinde düzenlediğimiz festivallerde bize yardım edilirken Samsun’da yer konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bize bütün şehirlerde kiraladığımız festival alanının yanında kamp alanı için belediyeler kumsal alanda yer gösteriyor. Samsun’da da Sheraton Otel ile anlaşarak festival alanımızı belirledik ama Samsun Büyükşehir Belediyesi bize kumsalda kamp alanı vermedi ve zorluk çıkardı. Neredeyse Samsun Gençlik Festivali’ni iptal ediyorduk.” ifadelerini kullandı.

GENÇLER ÇAMUR İÇİNDE KALDI
Samsun Büyükşehir Belediyesinin kendilerine son gün çim alan için izin verdiğini belirten Umut Kuzey, “Festivalin başlayacağı günün gecesi yağmur yağınca gençler çim alanda çamur içerisinde kaldı. Neyse ki sonraki günlerde hava açtı. Ama bu gençlerin suçu ne, ya da diğer şehirlerdeki gençlerden farkı ne, böyle şeyler yaşanacaksa burada festival yapmanın anlamı kalmıyor. Yasal olarak bir engeli bulunmadığı ve her şehirde sorunsuz olarak yaptığımız bu işe burada neden zorluk çıkardıklarını anlamıyorum. Sonuçta şehir ekonomisine katkı sağlıyoruz ’’ diye konuştu.

BU KÜLTÜRÜ ANLATACAĞIZ
Umut Kuzey, “Bu bir kültür ve biz ulaşabileceğimiz kadar fazla şehre ulaşıp bu kültürü yayacağız. Bunu alkolle ve farklı şeylerle bağdaştırarak, insanları ayrıştırmaya çalışanlar var. Sadece eğlence olarak görenlerde var. Ama kesinlikle öyle değil. Sorunları bizim sürekli barıştan ve birlikten bahsetmemiz. Bakın bu kültürün özü şu; insanların tercihi ne olursa olsun, aynı bayrak altında barış içinde yaşayabileceklerini gösteren, saygıyı öğreten bir kültür. Ve biz bunu yapmaya devam ettiğimiz sürece farklı görüşlerde de olsa herkes bir arada barış içerisinde birbirine anlayış göstererek yaşamayı öğrenecek.” diyerek sözlerini tamamladı

(Haber Gazetesi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber