Samsun’da 1 liraları hurda niyetine satmaya kalkıştılar

Samsun’da 1 liraları hurda niyetine satmaya kalkıştılar
25.12.2021
A+
A-

Samsun Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, büyük market zincirlerinden bir tanesinin kentteki bir şubesinin bozuk 1 liraları hurdaya 1,25 liradan satmaya kalktığını ve market yetkilisini kovduklarını söyledi.

Türkiye’de yaşanan pandemi ve ardından gelen ekonomik krizle birlikte sanayinin çarklarının yavaşladığını belirten Samsun Hurdacılar Odası Başkanı Kaçak, “Sanayi üretiminde azalmayla birlikte hammadde bulmakta zorlanıyoruz. Bu durumda hurda fiyatlarında büyük artış yaşanmasına neden olmuştur. Hammadde sıkıntısıyla birlikte hurda fiyatları büyük ölçüde artmış durumda ve hurda toplayıcıları daha fazla atık hurda toplamak için hurda toplama arabalarıyla sokaklara akın etmiş durumdalar” dedi.

HURDACI O KİŞİYİ KOVDU
Hammadde fiyatlarının artmasıyla birlikte Samsun’da yaşanan bir skandalı anlatan Başkan Kaçak, “Madeni 1 liralar sarı hammaddeden yapılmakta. Sarı hammaddenin kilosu 30 liradan alınmakta. Kantara konulduğunda 1 liralık madeni paralar 1 lira 25 kuruş etmekte. Bu durumda bizim madeni paralar ekonomik değerini geçmiş durumda. Samsun’da büyük bir market zincirinin şubesinin müdürü elindeki madeni paraları bir hurdacı esnafımıza götürerek satmaya kalkmıştı. Türk parasına ve Atatürk’e hakaret edilmesi anlamına gelen bu eylem üzerine esnafımız, söz konusu şahsı işletmesinden kovmuştur. Diğer üyelerimizi de bu konuda uyardık. Gelinen nokta içimizi acıtmakta “dedi.

(Samsunetikhaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber