Samsun su sıkıntısı yaşamayacak

Samsun su sıkıntısı yaşamayacak
17.01.2021
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir Samsun’da su sıkıntısı yaşanmayacak dedi.

Samsun’da 2.5 aylık su kaldığını ve Samsun’un kuraklıkla ilgili su sıkıntısı yaşanmayacağını ifade eden Mustafa Demir, “2.5 aylık bir suyumuz kalmıştı. Ama SASKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışma sonucu Hasan Uğurlu Barajı’ndan motopomplarla günlük Samsun ihtiyacının üçte biri kadar suyu şu anda Çakmak Barajı’na takviye ediyoruz. Yağmurların yağması ile birlikte 10 milyon metreküplük su bekliyoruz. Samsun’da inşallah kuraklıkla ilgili su sıkıntısı yaşanmayacak. Bununla ilgili de her konuda titiz çalışma yürütüyoruz. İklim değişikliği konusu son günlerde oldukça ciddi bir hal aldı. İyi bir yere gitmiyoruz bu konuda. Bizim merkezde günlük 300 bin metreküplük Tekkeköy’deki yeni arıtma projemiz bitti. 2021 yılında ihale edeceğiz. Mevcut olan arıtma 200 bin idi. Bu 300 bin. Yapılınca onu hemen devreye alacağız. Mevcut olan arıtma tesisinin de kapasitesini 300 bin metreküpe çıkaracağız. Türkiye’de yedekli arıtması olan tek il olacağız” ifadelerini kullandı.
Salıpazarı Barajı ile ilgili çalışmaların da başlayacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “2021 yılında özellikle Ayvacık, Salıpazarı, Terme ve Çarşamba’nın da büyük bölümüne su verecek olan içme suyu arıtma, isale hatları ve içme suyu şebekesini ihale edeceğiz. Bafra tarafında isale hattının da 20 Ocak tarihinde ihalesi var. 19 Mayıs’taki çalışmalar ise 2021 yılının sonunda bitiyor. Yaptığımız tüm çalışmalar 1 milyon 350 bin insanımızın hiçbir şekilde su sıkıntısı yaşamaması adına” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber