Samsun Protokolünden Engelliler Günü mesajı

Samsun Protokolünden Engelliler Günü mesajı
03.12.2018
A+
A-

3 Kasım Dünya Engelliler Günü olması sebebiyle Samsun protokolü mesaj yayınladı.

Miiliyetçi Hareket Partisi(MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “Milleti oluşturan tüm birey ve fertlerin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması, engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba gösterilmesi, gerek birey olarak gerekse devlet ve toplum olarak temel sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluk ile hareket ederek engelli vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek onlara çözüm sunmak ise gerek siyasi gerekse bütün kurum ve kuruluşların ortak düşüncesi olmalıdır.

Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerini, en samimi duygularımı sunuyorum.”

CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Serap Güngör; “Hayatta herkes bir engelli adayıdır. engel elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta ve zihinde değildir. Her ne kadar engelliler denilse de asıl engel , onları görmeyen gözlerde ,onlara koşmayan ayaklarda, onlara uzanmayan kollarımızda ve onları sevmeyi bilmeyen yüreğimizdedir . En büyük engel sevgisizliktir. Yaşam her zaman güzel, yeter ki düşünceler engelli olmasın .
Biz CHP ailesi olarak sosyal devlet anlayışımızın gereği, engelli bireylerin, çağdaş yaşamın gerektirdiği olanaklara her alanda kavuşmalarını, temel bir insan hakkı olarak kabul ediyoruz. Engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmasını sağlamak ve eşit yurttaşlığı mümkün kılmak amacıyla; eğitim, sağlık, ulaşım ve istihdamda karşılaşılan engellerin bir bir ortadan kaldırılması için CHP ailesi olarak çaba harcamaktayız.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, engelsiz günler için birlikte çaba harcayarak, her zaman engellilerimizin yanından olacağımızın bilinmesini isteriz.
El ele vererek tüm engelleri aşalım, yürekler engelli olmasın, tüm engelli dostlarımıza sevgiler, saygılar”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.