Stuttgart’ta çoşkulu bayram

Stuttgart’ta çoşkulu bayram
11.04.2024
A+
A-

Müslümanlar, Stuttgart’ta DİTİB Feuerbach Merkez Camii’nin yeni yapılıyor olması münasebetiyle ilk defa konteynırlarda bayram namazını kıldılar. Her sene olduğu gibi bu sene de Stuttgart’ın Feuerbach semtinde bulunan DİTİB Merkez Camii’nde bayram coşkusu bir başka yaşandı.

featured

Stuttgart’ta çoşkulu bayram

Mustafa Karaman- Almanya

 

Bu seneki Ramazan Bayramı’nın Çarşamba gününe denk gelmesi işçi vatandaşların birçoğunun izin almasına da neden oldu. Bu yüzden ana camii konteynır ve çift katlı yan konteynırlar tıka basa doldurması çoğu kişi de yer bulamaması nedeniyle soğuğa rağmen Camii avlusunda bayram namazını idrak etmek zorunda kaldılar. DİTİB Stuttgart-Feuerbach Merkez Camii Din Görevlisi Nurettin Nur sabah namazı sonrası gelen cemaate kısa bir vaaz vererek bayramın feyzi ve bize kazandırdıkları hakkında bilgilendirme yaptı.

Daha sonra da Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Fatih Burak Mermer’in verdiği vaazda bayramlarda kardeşlik ve iman üzerine konuşurken bayramlarda küslüklerin ve dargınlıkların kaldırılmasına vesile olması gerektiğini de söyledi. Ataşe Mermer, aynı zamanda da bayram ziyaretlerinin önemini arz etti. DİTİB Feuerbach Yeni Camii Dernek Başkanı İsmail Çakır kısa bir konuşma yaparak yapımı devam eden yeni camii ve külliye hakkında bilgi verdi ve namaza gelenlerin bayramlarını kutladı.

DİTİB Stuttgart-Feuerbach Merkez Camii Din Görevlisi Nizamettin Tunç’un bayram namazını kıldırmasının ardından bayram namazına gelenler namazın ardından vatandaşlarla tek tek bayramlaştılar. Öte yandan yoğun katılımın olduğu bayram namazı sonrası T.C. Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar ve Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Fatih Burak Mermer ile DİTİB Feuerbach Camii Dernek Başkanı İsmail Çakır, 7’den 77’ye tüm cemaatle tek tek bayramlaşıp lokum ikram ettiler.

Stuttgart’ta çoşkulu bayram

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.