Samsun protokolünden 10 Kasım mesajları

Samsun protokolünden 10 Kasım mesajları
09.11.2022
A+
A-

Samsun protokolü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Milli Mücadele’mize aziz milletimizin büyük desteği ile öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk askeri dehası ve vatan sevgisinden aldığı güçle mücadelemizi zaferle taçlandırmış ve tüm dünyanın saygısını kazanacak bir liderlik örneği sergilemiştir. 10 Kasım; muzaffer komutan, büyük devlet adamı Atatürk’ü fikirleriyle anma ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkma günüdür.

Bugün millet olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi koruyarak ülkemizin kazanımlarını daha da ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını büyük coşku ve gururla kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde 2023’e emin adımlarla ilerlerken, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu milletimizle birlikte hayata geçirmeye kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi hedeflerine hep beraber ulaştıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı gerçekleştireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84. yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyor, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.”

ADD Samsun Şubesi Dr. Işık ÖZKEFELİ, “Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının üzerinden 84 yıl geçti.
O’nu suikastlarla, ihanetlerle yok etmeye çalışanlar da ebediyete intikalinden sonra yalan ve iftiralarla unutturacaklarını sananlar da başaramadılar. Tersine iç ve dış bedhahlar saldırdıkça büyüdü, yalancılar unutturmak istedikçe güçlendi.
Çünkü; HAKLIYDI, AHL KLIYDI, NAMUSLUYDU, ALDANMIYOR ALDATMIYORDU, BİLİMİ REHBER EDİNMİŞ KATIKSIZ DEVRİMCİYDİ!
Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Türk Devrimi’nin yaratıcısı Türk Milleti’nin makûs talihini tersine çeviren, emperyalizmin planlarını tarihin çöplüğüne atan, onurlu bir ulusu çağdaş değerlerle yeniden var eden Büyük Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 84. yıl dönümünde; bir kez daha sarsılmaz bağlılıkla, saygı ve minnetle anıyoruz…
Bugün bir yas günü değil, anma ve anlama günüdür.
Dünyamız ve Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Gerek ekonomik gerek siyasi ve gerekse dış politika kıskacı içerisinde Ülkemiz ve insanlarımız zor günleri yaşamaktalar. Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarına yapılan sistemli saldırılar ise cabası…

Bedenen aramızdan ayrılsa da her şeyiyle içimizde yaşayan özgür, çağdaş ve aydınlık günlerimizin mimarı Atatürk’ün ve düşünce sisteminin bu topraklar da ne ifade ettiğini çok iyi anlamak gerekir.

Onun bu kadar evrensel olmasını sağlayan onun sarı saçlı, mavi gözlü bir dev oluşu karga kovalayışı veya adının Kemal oluşu değildir.
Atatürk demek aydınlanmanın adı demektir. Atatürk demek Akıl ve ilimdir. Atatürk demek Türk Ulusal Kimliği, Üniter yapı demektir. Atatürk demek antiemperyalizm, kurtuluş ve kuruluş demektir. Atatürk demek Tam bağımsızlık ve Milli egemenlik, ümmet olmak yerine hukukun üstünlüğüne dayalı sistemde birey olmak demektir.
Atatürk demek direnmek, kazanmak demektir.
Atatürk demek üretebilmek demektir.
Atatürk demek onur, haysiyet ve şeref demektir. İnsan olmak, sevgi demektir.
Yani kısaca Atatürk demek bu topraklarda aydınlanma, çağdaşlaşma, akıl, bilim ve bu toprakların sesi olmak demektir.
İşte sadece bir isim değil taşıdığı bu kadar anlamla dış ve iç güçler tarafından sürekli saldırıya uğraması da gün gibi aşikârdır.
Her şeye rağmen; Geçen seksen dört yıllık süreçte ve özellikle 21.yüzyılda Atatürk’ün önemi ve değeri daha da iyi anlaşılmıştır. Bugün Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle, her geçen gün daha da büyümüş, daha da yücelmiştir.
Onu ve fikirlerini unutturmak için eserlerine ve devrimlerine vurulan her darbede gövdesinden yeni filizler, sürgünler veren koca bir çınar gibi büyüyor ve devleşiyor.
Zor günler geçiriyoruz ama bunlar geçici biliyoruz!
Çünkü bizler Mustafa Kemalin aydınlık ışığında, aklın ve bilimin yolunda yürüyenleriz.
Yani arkamızda insanlığın düşünsel evriminin ürünü olan aydınlanma, sorgulayıcı akıl ve bilim var bunu biliyoruz.
Bizlerin yol göstericisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 21. yüzyılın en büyük lideri, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başkomutanı, Tam bağımsız, demokratik, parlamenter, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk milletinin Ata’sı, Dünya barışının öncüsü, 57 yıllık yaşamı boyunca milletinin bağımsızlığı ve ülkesinin aydınlık geleceği için mücadele vermiş eşsiz lider, Geçmişimiz ve geleceğimizdir. Bunu sadece ben söylemiyorum. 1981 yılında Atamızın yüzüncü doğum yılında UNESCO DA bunu aynen böyle dedi.
Onu anlamadan anmayı bırakıp gerçekten anladığımız zaman,
Onu yakamızda taşıdığımız kadar fikir ve eylemlerimize taşıyabildiğimiz zaman,
Onu özlediğimiz kadar özümsediğimiz zaman,
Bizler çağdaş medeniyetlerinde üzerinde olacağız.
Varlığını ve yarınlarını kimlere borçlu olduğunu unutmayanlar için; Atatürkçü Düşünmek ve yaşamak, Atatürkçü olmak bir onurdur.
Tam Bağımsızlık, özgürlük ve Ulusal egemenlik temelinde geleceğe yürümek erdemdir.
Ata’mızın bizlere bıraktığı evrensel değerleri ve O’nun devrimlerini korumaya, O’nun gösterdiği aydınlık yolda gururla ve azimle, yılmadan ilerlemeye kararlıyız.
Tarihsel gerçekleri silmeye çalışıp, yalan-dolanla ona saldırmaya çalışanlara bir kere daha sesleniyoruz: Atatürk’ün düşüncelerini, ilke ve manevi mirasını Türk Milletinin beyninden; sevgisini kalbinden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sarsılmaz bağlılıkla, saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz…”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı kıvılcımla bağımsızlık ateşini yurda yaydı ve Türk Milleti’nin kaderini değiştirdi. Uzun yıllar süren savaşlarda tarihe geçen mücadele ve kahramanlıklarla işgal altında bırakılmış Anadolu topraklarında kurduğu özgür, bağımsız Cumhuriyet’i bizlere emanet etti.

Dünyada görülmemiş liderliği, cesareti ve vatan sevgisiyle kararlılığını hiçbir zaman yitirmedi. Küllerinden yeniden doğan bir millet için hayata geçirdiği devrimler diğer coğrafyalara örnek oldu. Bizleri birer özgür yurttaş kılan Cumhuriyet’in 100. yaşına yaklaşırken bugün hâlâ aynı kararlılıkla Büyük Atatürk’ün devrimlerinin izinden gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyet’i için göstermiş olduğu fedakarlıkları çocuklarımıza, gençlerimize anlatmayı görev biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ömrünü vatanının ve milletinin bağımsızlığına adayan Atatürk; milletimizin de desteğini alarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı eşsiz bir zaferle sonuçlandırarak, Aziz milletimizi tekrar ayağa kaldıran ve tarihe yön veren büyük bir komutan ve devlet adamıdır.

Biliyoruz ki, büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, gayretleriyle anılırlar. Atatürk’ün bizlere bıraktığı Cumhuriyetimizi daha ileri seviyelere taşımak amacıyla daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk’ü tarihe iz bırakan bir komutan ve saygın bir lider yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır. Bu inançla bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik iradesi daha çok güçlenen, her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bizde Cumhuriyetimizi yükseltmek için çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyor; vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, ““Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlayışımızın 84’üncü yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.
Sonsuzluğa uğurlayışımızın yıldönümünde büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; vatan sevgisi, özgürlük tutkusu, ilkeleri ve devrimleriyle, hepimiz için yol gösterici olmaya devam ediyor…
Büyük önderimizin bizlere bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimiz ve onu yücelterek sonsuza dek yaşatmanın tek anahtarı olan ‘akıl ve bilim’ pusulamız olmaya devam ediyor…
O’nun çizdiği yolda, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatlarıyla birlikte, ikinci yüzyılında Cumhuriyet’imizi demokrasiyle taçlandırma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin 84’üncü yıldönümünde Büyük önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanımızın varlığı ve bütünlüğü için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Türk milleti için 10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ilelebet yaşayacak olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma, düşüncelerini, hedeflerini anlama günüdür.
Türk Milleti, ülkemizin bütünlüğüne kasteden, cennet vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan “Milli Mücadele Ruhu” ile zafere ulaşılmış ve Dünya’da bir milletin yeniden doğuşuna en iyi örnek olmuştur.
Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır.
Büyük bir millet, bağrından yetiştirdiği büyük insanlarla zaferler kazanmış, vatanımızı yeniden güçlü bir devlet haline getirmiştir.
Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürecektir. Cumhuriyet’e sahip çıkmak ve Cumhuriyet’i bize emanet edenlere layık olmak için her alanda gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmalıyız. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en üst ligine çıkartmak için büyük bir seferberlik devam ediyor. Büyük Önder Atatürk’ü anlamak ve anmak, vatanımıza en iyi hizmeti vermek, çok çalışmak, büyük hedeflere ulaştırmak, onun çizdiği yolda ilerlemekle daha çok anlam kazanacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Anadolu’da başlattığı İstiklal Mücadelesi ile milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ideali, duruşu, bağımsızlık ve hürriyet yolunda verdiği mücadelesiyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Bizlere düşen en büyük görev, onun mirası olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve ülkemizin gelişmesi, muasır medeniyet seviyesi üstüne ulaşması için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam etmektir. Bu duygularla vefatının 84. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde, saygı ve rahmetle anıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’yla bir ulusun bağımsızlık karakterini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak taçlandırmıştır.
Bizler de bu ülkenin birer ferdi olarak tüm ulusumuzun geleceğini, bölünmez bütünlüğünü koruyarak ülkemizi daha müreffeh yarınlara hep birlikte taşıyacağız.
Bu duygu düşüncelerimle ölümünün 84. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum.”

Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal SARI, “Tüm yaşamını vatanı ve Türk Milleti için harcayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün sonsuzluğa uğurlanışının 84. yıl dönümünde onu saygı ve şükranla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Bugün hepimize düşen ortak görev yine yıllar önce Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak” olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber