resim yükle

Kıbrıs’ta çözüm iki devletli yapıdan geçiyor

Kıbrıs’ta çözüm iki devletli yapıdan geçiyor
22.07.2024
A+
A-

Yayman: Kıbrıs’ta çözüm iki devletli yapıdan geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı kabinesinin tam kadroyla bulunduğu Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıldönümü programına katılan Yayman Kıbrıs meselesi, siyaset üstü bir konudur. Kıbrıs davası Türk milletinin davasıdır” dedi..

Türk Devletinin iktidarı ve muhalefetiyle tam kadro katıldığı törenler büyük coşku, katılım ve sevgi gösterileriyle yapıldı. Türk Mukavemet Teşkilatının geçişi esnasında herkes ayağa kalkıp alkışladı..

Kıbrıs Türk’tür Türk kalacaktır

Harekat esnasında 5 yaşında çocuk olduğunu belirten Milletvekili Yayman, Kıbrıs davası, Türkiye davasıdır. Dünyada yaşanan son gelişmeler Kıbrıs adasının önemini daha da artırmıştır. İfadelerini kullandı. Kıbrıs Türk’tür sonsuza kadar Türk kalacaktır dedi

Yayman açıklamasında Kıbrıs’ta çözümün yolu iki devletli bir yapıdan geçiyor. Rumlar bizi eşit yurttaşlık temelinde asla görmediler ve tanımadılar. 50 yıldır çözümsüzlüğü çözüm olarak sundular. Bizi yok sayıyorlar. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edilmeli ve tanınması için çalışılmalıdır” dedi.

Kıbrısta asker olan köylüsü Nuri Sağır’a gönderilen mektuplar ile ilgili hatırasında şu ifadeleri kullandı; “Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın teşrifleriyle Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl törenlerine katıldık.

Her şey daha dün gibi gözümün önünde. 1974’te 5 yaşında çocuktum. Kıbrıs’ta asker olan köylüm Nuri Sağır abimin mektuplarına minik elimin resmini koyardık” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Yayman, programın ardından vatandaşlarla buluşup KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC yetkililerine tebriklerini iletti.

WhatsApp Image 2024 07 22 at 10.28.31 1 1 WhatsApp Image 2024 07 22 at 10.28.31 2 WhatsApp Image 2024 07 22 at 10.28.30 1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.