Samsun nüfusunun 98,01’i sosyal güvenlik kapsamında

Samsun nüfusunun 98,01’i sosyal güvenlik kapsamında
30.12.2021
A+
A-

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun’da 1 milyon 329 bin 97 kişinin sosyal güvenlik kapsamında olduğunu, bu sayının il nüfusunun yüzde 98,01’ine tekabül ettiğini söyledi.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ünal KAYA, İl Müdür Yardımcıları ve İlçe Sosyal Güvenlik Merkez Müdürleri ile toplantı yaparak sigortalı ve işveren işlemleri, emeklilik ve emeklilik sonrası işlemler, sağlık kurulu işlemleri, hastanelere rehberlik işlemleri, sigortalıların sağlık ve emeklilik işlemleri, fatura kontrol ve ödeme işlemleri, meslek hastalığı ve iş kazası ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.
Toplantı sonunda açıklama yaparak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün müstakil binasında modern ve ferah bir ortamda vatandaşlarımıza hizmet sunduğunu ve 14 ilçemizde bulunan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri ile vatandaşlarımızın İl Müdürlüğüne gelmeden işlemlerini gerçekleştirebildiğini belirten Vali Dağlı, “2021 yılı verilerine göre ilimizde 1.329.097 kişi sosyal güvenlik kapsamında olup bu sayı il nüfusumuzun %98,01’ne tekabül etmektedir. Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan kişi sayısı 122.822 kişi olup 92.901 kişinin primi devletimiz tarafından ödenmektedir. İlimizde 4/a, 4/b ve 4/c aktif sigortalı sayısı 327.594’tür. 2016 yılında ilimizde zorunlu sigortalı kadın sayısı 79.315 ve sigortalılar içerisindeki oranı %29,94 iken bu sayı ve oran her yıl düzenli olarak artış göstererek 2021 yılında zorunlu sigortalı kadın sayısı 96.929’a, sigortalılar içerisindeki oran ise %33,01’ e ulaşmıştır. Aktif çalışan kadın sigortalı sayısında her yıl düzenli olarak görülen artışın çok daha yüksek seviyeye ulaşmasını hedefliyoruz. Yıllara göre Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı işyeri sayısına baktığımızda ise ilimizde 2016 yılında işyeri sayısı 24.136 iken bu sayı 2021 yılında 28.923 e ulaşmıştır. 2021 yılında 21 adet hastane, tıp ve diyaliz merkezinin fatura kontrolü ve ödemesi yapılarak hastanelerimize rehberlik hizmeti sunulmuştur. Ayrıca toplamda ilimizde 593 optik ve eczanelerin fatura kontrolü ve ödemesi, 922 firma ve eczane ile tıbbi malzeme sözleşmesi yapılmıştır.” dedi.
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı açıklamasının devamında, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüz ve İlçe Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimiz tarafından karşılaşılan sorunların çözümü, verimliliğin artırılması, daha hızlı, etkin ve kaliteli hizmet verilmesi noktasında önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek çalışmalarından dolayı İl Müdürü Ünal Kaya nezdinde tüm personele teşekkür etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber