Protokol Babalar Günü’nü kutladı

Protokol Babalar Günü’nü kutladı
15.06.2019
A+
A-

Başta Samsun Valisi olmakla beraber Samsun protokolü Babalar günü nedeniyle mesaj yayınladılar.

Vali Osman Kaymak, “Toplumumuzun en önemli yapı taşı olan aile; sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi üstün değerler üzerine kurulmuş bir sosyal yapıdır. Bu yapının temel direklerinden birisi de babalarımızdır.

Babalık yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren babalarımız sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğreticilerimizdendir.

Bizler de sadece bu anlamlı günde değil, her zaman babalarımızın gönüllerini hoş tutmalı, onlara saygı ve sevgimizi en güzel şekilde göstermeliyiz.

Babalarımızın bizlerle gurur duyacağı, devlete, millete, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olmalıyız.

Bu duygularla başta, bin bir emekle yetiştirdikleri değerli evlatlarını vatanımız için feda eden aziz şehitlerimizin babaları olmak üzere, tüm babalarımızın gününü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Toplumsal değerlerin yaşatıldığı temel kurumlardan olan, sosyal yapının çekirdeği ailenin kurulmasında, güçlenmesinde ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli bir rol üstlenen babaların sorumluluğu ve öncülüğü toplum için oldukça değerlidir.

Evlatlarını geleceğe hazırlamak için çaba gösteren, her türlü zorluğa göğüs geren, ömrünü ailesine adayan babalarımız kuşkusuz saygı, sevgi ve hürmetin de en değerlisine layıktır.

Hayatımızın her anında bizimle olan, duygu ve fikirlerimizi besleyen, bizleri faydalı insanlar olarak yetiştiren, kısacası üzerimizde sonsuz hakkı bulunan, varlığımızın vesilesi anne ve babalarımızın rızasını kazanmak, onların dualarını almak, onlara karşı vefalı olmak her evladın birinci vazifesidir.

Geçmişten bugüne ülkemize hizmetleri bulunan hayırlı evlatlar yetiştiren babalarımızdan ebediyete irtihal edenlere Yüce Mevla’mdan rahmet, hayatta olanlara sıhhat diliyorum.

Bu anlamlı günün babalarımıza sevgimizi ve saygımızı daha çok sunmamıza vesile olmasını temenni ediyor, bütün babalarımızın “Babalar Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Hayatını ailesine adayan, her daim yanımızda olan, varlıklarıyla bizlere güç veren maddi manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, karşılıksız sevginin simgesi tüm babaların Babalar Gününü kutladı.

BABA EVİN DİREĞİDİR
Ailelerine mutlu, huzurlu ve güven dolu bir yaşam sağlayabilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Babaların adaleti, paylaşmayı, dayanışmayı ve sorumluluğu simgelediğini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Babalarımız bizlerin örnek aldığı, her zaman gölgesini üzerimizde hissettiğimiz, hayata tutunmamızı sağlayan, dünyaya gözlerimizi açtığımız günden kendi ayaklarımızın üzerinde durana kadar bizi destekleyen en saygı değer varlıklarımızdır.

Baba evin direği, çocuklarının örnek aldığı rol model, ailenin en önemli dayanak noktasıdır. Babalarımız nasıl bizleri koruyup bu günlere getirdi iseler zamanı geldiğinde yaşları ilerlediğinde bizlerde üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz. Unutmamalıyız ki bizler babalarımıza ve büyüklerimize nasıl davranır isek çocuklarımızda bize öyle davranır. Peygamber Efendimiz “Babalarınıza iyilik edin ki, oğullarınız da size iyilik etsin” buyurmaktadır. Babalarımızı bir gün değil her gün hatırlamalı ve iyi günlerinde olduğumuz gibi kötü günlerinde de yanlarında olmalıyız. Allah ailenin direği olan tüm babalara uzun ömürler nasip etsin.
Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın en yüce görevini üstlenen tüm babaların, baba adaylarının yüreğinde babalık hissi taşıyan herkesin Babalar Gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Toplumsal ve bireysel hayatta aile önemli bir kavramdır. Çekirdek aileyi oluşturan anne, baba ve çocuk bağlarının gücü, sevgisi, vazgeçilmezliğinin tarifi mümkün değildir. Fedakarlık, sevgi, sabır ve güzellikler aile kavramı içinde büyümektedir.

Aile, milletimizin sahip olduğu sevgi, saygı, hoşgörü, inanç ve dayanışma gibi üstün değerlerle çok daha güçlüdür. Bu güçlü aile yapısının içinde anne ile birlikte temel yapı taşı babalarımızdır. Babalarımızın yeri hepimizde ayrıdır, o örnektir, güç aldığımız, sırtımızı dayadığımız güvenli limanımızdır. Onun varlığı bile güç vermektedir.

Babalar aile bağlarının güçlenmesinde, toplumsal değerlerimizin korunmasında ve değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılarak, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesinde belirleyici bir rol üstlenmektedir. Sevgi, güven ve sorumluluk duygularının en güzel örneklerini sergileyen babalar, geleceğe uzanan yolda yavrularımızı hayata hazırlamada sonsuz sevgi ve özveriyle rehberlik etmektedir. Çocuklarını güvenle, en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen, onlara her zaman destek olan ve ailesinin mutluluğu için kendini seferber eden babaların hakkı ödenemez.

Maddi ve manevi bütün imkanlarını çocuklarına seferber ederek tecrübeleriyle onların hayatlarında daima yol gösterici ve rol-model olan, iyi ve kötü günlerinde evlatlarının yanında bulunan babaların, değerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Anne ve babalarımızın hakkını hiç bir zaman ödeyemeyeceğimizi unutmamamız gerekli. Onlara her zaman saygı ve sevgide kusur da bulunmamamız, baş tacı olarak görmemiz gerekli. Yüce dinimizde de anne ve babaya saygı, sevgi ve hürmet, iyi davranılması gibi bir çok konularda net uyarılar, öğütlerde bulunulmuştur.

Bizim örf ve ananelerimizde de anne ve babaya olan saygı ile sevgi örnek oluşturmaktadır. Ailenin temel taşı olan anne-babalarımızı çok seviyor ve onları hiç bir zaman yalnız bırakmamamız, dualarını almamız gerekli. Hayatımızın her anında koca bir çınar gibi arkamızda duran ve vakur duruşuyla bizleri onurlandıran babalarımızın, devletimize, milletimize, toplumumuza ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmemiz konusunda beklentisini de unutmuyoruz.
Bu duygu ve düşünceler ışığında başta şehit ve gazi babalarımız olmak üzere yaşamımızın her anında varlıklarıyla bizlere güç veren babalarımızın ‘Babalar Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber