Para yok sana tarla verelim

Para yok sana tarla verelim
08.04.2019
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza attı. 2007-2013 yılları arasında dönemin Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın fotoğrafçılığını yapan Rıdvan Uzun, işten ayrıldıktan sonra açtığı davayı kazandı ve tazminat hak etti. Ancak Büyükşehir, ‘para yok, tarla verelim’ dedi.

Hedefhalk’ın haberine göre, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun Büyükşehir Belediyesi döneminde Basın Halkla İlişkiler Departmanı’nda ‘Başkan Fotoğrafçısı ve Habercisi’ olarak çalışan Rıdvan Uzun, 2007 senesinde Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlamış, 2013 yılında istifa edip, görevinden ayrılmıştı. Aradan geçen 6 yıllık süreç zarfında avukatı aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi’nden tazminat talebinde bulunan fotoğrafçı Rıdvan Uzun’a, sonunda tazminat ödenmesine karar verildi.

tazminat

BELEDİYE İCRA İSTEDİ

Büyükşehir Belediyesi hukukçuları, davayı kazanan Rıdvan Uzun’un, 31 Mart yerel seçimlerinde muhalefet partisi CHP’den Atakum Belediye Başkanı olan Av. Cemil Deveci’yle seçim sürecince çalıştığı için tazminatını ancak icra yolu ile tahsil edebileceğini söyleyerek, Rıdvan Uzun ve avukatına belediyeye icra göndermelerini istedi.

UZUN’A TARLA VERDİLER

Avukat, 1. Hukuk Müşavirliği’nin İcra Dairesi’ne göndermiş olduğu hacze konulabilecek taşınmazlar kararını gördüklerinde şok oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi, emsali görülmemiş bir karar imza attı ve belgede ödeme şeklini Samsun’un Kavak İlçesi’nin Karga Mahallesi’nin Bozarmut mevkinde bulunan 15.461,49 m2’lik tarla karşılığında ödenebileceğini belirtti.

İTİRAZ EDECEĞİZ

Bu karar karşısında şaşkınlarını gizleyemeyen Rıdvan Uzun ve avukatı, gerekli itirazları yapacaklarını söylediler. Rıdvan Uzun, “7 senedir süren davanın bu şekilde sonuçlanmasına şaşırdık. Neden hak ettiğim para değil de, bir tarla? Hem de nerede olduğunu bile bilmediğim bir tarla. Maddi değerini nasıl ölçeceğiz? Alacağıma karşılık ediyor mu? Bu nasıl bir iştir anlamış değiliz. Gerekli itirazları yapacağız” dedi.

tazminat2

tazminat1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.