Milli Piyango çekilişleri güvenli değil

Milli Piyango çekilişleri güvenli değil
01.01.2019
A+
A-

2018’de bakanlık ve belediyelerdeki usulsüz harcamaları ortaya çıkardığı için iktidarı titreten Sayıştay, son olarak milyonların umut bağladığı Milli Piyango’yla ilgili tespitlerde bulundu.

Sayıştay raporunda, Milli Piyango ve şans oyunları çekilişlerinin 2012’den bu yana TV’den yayınlanmadığına dikkat çekildi. Merkezde yapılan halka açık çekilişleri yeterli bulmadı. Bu durum “Çekilişler şeffaf ve güvenilir değil” eleştirisine yol açtı…

Milli Piyango’ya yönelik güven sorunu oluştuğu tespitini yapan Sayıştay’ın bunun önüne geçilebilmesi için çekilişlerin TRT’den yayınlanması uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

Milli Piyango çekilişleri 2012’den bu yana devletin iki kurumu TRT ile Milli Piyango adasında yaşanan para anlaşmazlığı gerekçe gösterilerek canlı yayınlanmıyordu. Uygulama ile ilgili halen geçerli usul ise çekilişin noter huzurunda ve halkın katılımıyla yapılması.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Sayıştay 2017 raporunda, çekilişlerin TV’de yayınlanmamasının ‘güven‘ sorunu oluşturduğunu vurgulayarak, TRT’nin çekilişleri yayınlamaya bir an önce başlaması uyarısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.