
Samsun'da farklı meslek gruplarından kadınların başlattığı halı saha buluşmaları, kısa sürede büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2,5 yıldır her salı günü düzenli olarak bir araya gelen kadınlar, çocuklarını eşlerine emanet ederek futbol oynuyor, hem spor yapıyor hem de günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. İlk olarak 10 kişiyle başlayan grup bugün 100 kişiye ulaşırken, halı saha etkinliği kentte kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden biri haline geldi.
Samsun'da Kadınlar Her Salı Halı Sahada Buluşuyor
Samsun'da öğretmen, doktor, ev hanımı, mühendis, memur ve farklı mesleklerden kadınların oluşturduğu futbol grubu, yaklaşık 2,5 yıldır düzenli olarak halı sahada bir araya geliyor.
Haftanın yoğun temposunu geride bırakmak isteyen kadınlar, her salı günü çocuklarını eşlerine emanet ederek futbol oynuyor. Sporun birleştirici gücü sayesinde hem fiziksel olarak aktif kalan hem de moral depolayan kadınlar, bu organizasyon sayesinde güçlü dostluklar da kuruyor.
Katılımcılar, halı sahada geçirdikleri bir saat boyunca iş, ev ve günlük yaşamın tüm stresini geride bıraktıklarını söylüyor.
"Bir Saat Boyunca Hayatın Tüm Dertlerini Unutuyoruz"
Matematik öğretmeni Seda Gül Çınar, futbolun hayatında önemli bir yer edindiğini belirterek her salı gününü sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.
Çınar, halı sahaya gitmenin kendileri için yalnızca spor yapmak anlamına gelmediğini ifade ederek şunları dile getirdi:
"Eşim evde çocukla ilgileniyor, ben ise halı sahada futbol oynuyorum. Her hafta salı günü buluşuyoruz. Oynadığımız bir saat boyunca hayatın bütün dertlerini unutuyoruz. Çok eğleniyoruz, çok mutluyuz."
Kadınların yıllarca bu keyfi sadece erkeklerin yaşadığını düşündüğünü belirten Çınar, bugün ise sahada olmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini söyledi.
"Meğer Bu Keyfi Yıllarca Erkeklere Bırakmışız"
Futbola başladıktan sonra vazgeçemediklerini anlatan Seda Gül Çınar, halı saha kültürünün kadınlar arasında da hızla yayıldığını belirtti.
Sabah kişisel bakımını yaptırıp akşam futbol oynamaya geldiğini anlatan Çınar, sporun kadınların yaşamına kattığı enerjinin tarif edilemez olduğunu söyledi.
Her hafta WhatsApp grubunda yapılan organizasyonun dakikalar içinde dolduğunu belirten Çınar, kontenjana giremeyenlerin ise bir sonraki haftayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
10 Kişiyle Başladı, Bugün 100 Kadına Ulaştı
Organizasyonun kurucusu Merve Akbulut, fikrin tamamen tesadüfen ortaya çıktığını anlattı.
Bir gün halı sahanın önünden geçerken kadınların da burada futbol oynayabileceğini düşündüğünü belirten Akbulut, hemen bir WhatsApp grubu kurduğunu söyledi.
İlk etapta yalnızca 10 kişiyle başlayan organizasyonun bugün 100 kişilik büyük bir kadın topluluğuna dönüştüğünü ifade eden Akbulut, her hafta listeyi sadece birkaç dakika içinde doldurduklarını belirtti.
"Kontenjan 4 Dakikada Doluyor"
Merve Akbulut, her salı günü gruba katılım mesajı attığını ve yoğun ilgi gördüklerini söyledi.
Katılım taleplerinin beklediklerinin çok üzerinde olduğunu ifade eden Akbulut, haftada bir yerine iki ya da üç gün organizasyon yapılması halinde bile yoğun ilginin devam edeceğini dile getirdi.
Kadınların spor yapma isteğinin oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Akbulut, bu etkinliğin yalnızca futbol değil aynı zamanda sosyal dayanışma anlamına da geldiğini söyledi.
Kadın Dayanışmasının Güzel Bir Örneği
Grupta öğretmenlerden doktorlara, ev hanımlarından farklı sektörlerde çalışan kadınlara kadar çok sayıda katılımcı bulunuyor.
Organizasyon sayesinde kadınlar yeni arkadaşlıklar kurarken, birbirlerine destek oluyor ve sosyal bağlarını güçlendiriyor.
Katılımcılar, halı sahada rekabetten çok dostluğun ön planda olduğunu, herkesin birbirini motive ederek keyifli vakit geçirdiğini belirtiyor.
