Mecliste yeni anayasa çalışmaları başlıyor

Mecliste yeni anayasa çalışmaları başlıyor
28.04.2024
A+
A-

Mecliste yeni anayasa çalışmaları başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) önemli gelişmeler yaşanıyor.  Bu kapsamda, siyasi parti gruplarını ziyaret ederek yeni anayasa için görüşmeler yapacak.

Meclis Genel Kurulu’nda enerji alanında önemli bir yasa teklifi üzerinde çalışmalar sürüyor. Teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye’de sıvılaştırılarak LNG olarak dünya piyasalarına sunulmasını sağlıyor. Ayrıca, kıyı ve sahil şeritleri dışında denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulmasına izin veriliyor.

Meclis’in gündeminde beklenen diğer bir önemli yasa teklifi ise Ticaret Kanunu’nda yapılacak düzenlemeleri içeriyor. Teklifin öne çıkan maddelerinden biri, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılması ve işletmelere kapatma yaptırımı getirilmesi.

Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeren bir teklifin de bu hafta Meclis’e sunulması planlanıyor.

Bu süreçte liderler de Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap edecekler. Salı ve Çarşamba günleri partilerin grup toplantıları düzenlenecek ve liderlerin görüşleri kamuoyuyla paylaşılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber