Kaymak: Samsun’un güzelleştirilmesi için birlikte çalışmalıyız

Kaymak: Samsun’un güzelleştirilmesi için birlikte çalışmalıyız
19.10.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Sevgi Kafe’de düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmada, mahalle muhtarları olarak bölgelerinde yapılan hizmetlerde belediyelere katkı vermek istediklerini dile getiren Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, “Ankara’da Sayın İçişleri Bakanımız bizlere çok güzel bir yer tahsis etti ve bugün açılışı gerçekleştirildi. Samsun’da da inşallah Büyükşehir Belediye Başkanımızdan böyle bir yer tahsis etme şansımız olur. 1250 muhtarı olan Samsun’a mutlaka böyle bir yer gerekiyor.” dedi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ise yaptığı selamlama konuşmasında tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, dün ebediyete uğurlanan Canik ilçesi Çamalan Mahalle Muhtarı Tahsin Çelik’in şahsında tüm vefat etmiş muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diledi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise; seçimlerden sonra herkesin parti ayrımı olmaksızın Vali Osman Kaymak Başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve ilçe belediye başkanlarıyla birlik içinde çalıştıklarını belirterek, Samsun’un bu dönem çok şanslı olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise; muhtarlar, STK temsilcileri ve belediye başkanları olarak Vali Osman Kaymak’ın öncülüğünde Samsun için hizmet ordusu olduklarını ifade ederek, “Vefat eden Çamalan Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik’in hayırla yad edilmesi ne güzel bir şey. Sizlerin de bizlerin de bu görevlerde bulunma amacı bir gün hayırla yad edilmek. Bunun başka da ödülü yok.” şeklinde konuştu

Tüm siyasi hayatında olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de yasanın verdiği yetkilerle belediyenin imkanlarını halkımıza en güzel şekilde, adaletten ve haktan ayrılmadan kaliteli üst düzeyde tutarak sunmanın gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tüm hizmet alanlarını en iyi şekilde değerlendiren şehirler çok iyi yerlere geldiler. Samsun’da çok güzel bir şehir. 19 Mayıs 1919’un ikinci 100 yılına girerken muhtarlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz, belediye meclis üyelerimiz, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve Sayın Valimle Türkiye’de geleceğe en iyi odaklanan il muhtemelen biziz.” diye konuştu.

Yemekte yaptığı konuşmasına, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak başlayan Vali Osman Kaymak, “Biliyorsunuz 2015 yılında çıkarttığı bir genelgeyle 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliye’sindeki toplantılarda ağırlayarak, toplumda daha fark edilir, hissedilir hale getirdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Ben de memuriyet hayatımda hep muhtarlarla birlikte çalıştım, muhtarlık gerçekten çok önemli bir görev. Bütün kamu kurumlarının, belediyelerin ulaşamadığı yerlere sizler ulaşıyorsunuz, çok önemli bir görev görüyorsunuz. O nedenle bizler sizleri çözüm ortağı sayıyoruz. Sorunları birlikte çözeceğiz. Samsun’un güzelleştirilmesi için birlikte çalışmalıyız.” dedi.

Kamu kurumlarının ve belediyelerin kendilerini ziyaret eden muhtarları en kısa sürede dinleyip taleplerini almasını isteyen Vali Osman Kaymak, “Muhtar mahalleyi temsilen seçilmiş insandır ve mahallesiyle ilgili bir konu için gelmiştir ziyarete. O nedenle dikkate alınması ve imkanlar ölçüsünde çözüme kavuşturulması gerekir. Bütçe, mevzuat gibi nedenlerle konu çözülemeyecekse bile muhtar mutlaka gönlü hoş edilerek o kurumdan ayrılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Samsun’un kamu hizmetleri açısından devletten en güzel payı alan iller arasında yer aldığına dikkat çeken Vali Osman Kaymak, “Vatandaş-devlet, muhtar-kurum ilişkilerinde daha örnek çalışmalar ortaya koyabiliriz. O anlamda daha güzelini yapma konusunda arayış içerisinde olacağız. Muhtarlarımızı önerileri bizler için önemli. Bizler de birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Samsun’da bu yıl tekli eğitime geçildiğinin altını çizen Vali Osman Kaymak, “En iyi okul öğrencinin evine en yakın okuldur. O nedenle mahallelerinizdeki okulların kalitesinin artırılması konusunda okul müdürleriyle, öğretmenlerle, okul aile birlikleriyle birlikte çalışalım. Aksi takdirde öğrenci farklı bir bölgedeki adı duyulmuş okula gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığımız Tasarım Beceri Atölyeleri projesini hayata geçirdi. Geri kalmış bölgelerdeki öğrencilerin tercih etmediği okulların da bu atölyelerle başarısını artırma yönünde bir proje. Bu konuda Samsun’da da hazırlıklarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarlarından, mahallelerindeki asayişle ilgili sorunları yoğun bir şekilde 155 ve 156’ya bildirmelerini isteyen Vali Osman Kaymak, “Asayişin daha iyi bir duruma gelmesi için önleyici hizmet çok önemli. Bu konuda hepimize çok önemli görevler düşüyor. Aile içi şiddet, kadın cinayetleri, boşanma ve uyuşturucu gibi toplumsal sorunlarda ailenin desteklenmesi gerekiyor. Bütün kurumlar mutlaka bu sorunlara yönelik yeni arayışlar içerisinde olması gerekiyor. Aile Danışma Merkezlerini bütün ilçe belediyeleri hizmete almalı, muhtarlar bu konulara duyarlı olmalı. Samsun çok güzel bir kent yapılanmasına sahip, dışarıdan gelenler hayran kalıyor. Ama hizmetlerde asıl amaç insanların mutluluğudur. Güzel yollar, güzel binalar yapmışsak ama insanlar mutsuzsa bir yerde yanlış yapıyoruz demektir ve bundan hepimiz sorumluyuz. Hepimiz üzerimize vazife edineceğiz ve buna nasıl katkı yapacağız diye düşüneceğiz.” diye konuştu.

Konuşmasında Barış Pınarı Harekatı’na da değinen Vali Osman Kaymak, “Biliyorsunuz orada ordumuz çok güzel bir sonuç aldı. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu operasyon kaçınılmazdı ve müdahale edilmesi orada bir terör devleti kurulacaktı. O yönüyle alınan karar çok doğrudur. Tabii şuanda orayla ilgili uluslararası görüşmeler yapılıyor ve ara verildi. İnşallah teröristler oradan çekilir ve güvenli bölgeyi şehit vermeden oluştururuz. İnşallah memlekete, millete hayırlı olur.” dedi.

Şehit ailelerimizin çok kıymetli olduğunu kaydeden Vali Osman Kaymak, “Bir mahalledeki şehit ailesi o mahalledeki muhtara, belediye başkanına, kaymakamına emanettir. Onlar bizim şerefimiz, onurumuz ve hatırları sorulacak. Çünkü onlar sayesinde biz huzur içerisinde yaşıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı ve Pazar Mahallesi Muhtarı Murat Gökmen tarafından Vali Osman Kaymak ve protokol üyelerine Türk Bayrağı, Kur’an-ı Kerim ve fincan takımı takdim edildi.

19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen akşam yemeğine ayrıca Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber