Karapıçak meclis üyeleri ile bir araya geldi

Karapıçak meclis üyeleri ile bir araya geldi
07.04.2019
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası seçilen Alaçam ve Asarcık Belediye Başkanlarıyla 17 İlçe Başkanı ve 15 İlçede belediye meclis üyesi seçilen 64 meclis üyesiyle Canik Kültür Merkezinde bilgilendirme ve koordinasyon amacıyla toplantı düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı öncülülüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Abdullah Karapıçak, 31 Mart Yerel Seçimlerini değerlendirdi. Karapıçak “31 Mart yerel seçimlerine Cumhur İttifakı olarak girdik. Bildiğiniz gibi Asarcık Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisindeydi. Şimdi ise Alaçam Belediyemiz saflarımıza katıldı. Her iki belediyemizde ve 15 ilçe belediyesinde meclis üyesi seçilen 64 meclis üyesi arkadaşlarımız Milliyetçi Hareketin ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışını benimseyerek tüm Samsun’a belediyecilik anlayışımızı yayacaklar ve bu anlayış doğrultusunda hareket edeceklerdir” dedi.

Karapıçak konuşmasının devamında ise meclis üyelerine büyük görevler düştüğünü söyleyerek “Her meclis üyemiz milletin iradesinin sandığa yansıması sonucu göreve gelen demokrasinin yereldeki birer neferidir. Bu vebal ve sorumluluk meclis üyelerimizin üzerindedir. Meclis üyelerimizi asla yalnız bırakmayacağımız gibi bugün ilkini gerçekleştireceğimiz eğitim ve bilgilendirme amaçlı toplantı ve seminerler artarak devam edecektir. Buradaki hedef her meclis üyemizin belediyecilik mevzuatına hakim, hukuki altyapısını ve görev bilincine sahip, üretken belediyeciliğin kendi ilçe belediye meclislerinde birer temsilcisi olarak eğitmek ve yönlendirmektir” dedi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Karapıçak ilki düzenlenen “Meclis Üyeleri Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı”nın ileriki günlerde “Yerel Yönetim Akademisi” adı altında bir dizi eğitim programı ile bu eğitimlerin devam edeceğini belirterek “2023 hedefinde yerel yönetimler bizim için olmazsa olmazımızdır. Şimdiden bu vizyona uygun olarak eğitimler düzenleyeceğiz. Bu eğitimler sadece teşkilatlarımız ve mevcut meclis üyelerimiz ile değil gelecekte yerel yönetimlerde partimizden aday olmayı düşünen tüm partililerimize de açık olacaktır.” dedi.

İLK EĞİTİMİ DENEYİMLİ MECLİS ÜYELERİ VERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Samsun genelindeki meclis üyelerine yönelik olarak düzenlenen “Meclis Üyeleri Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı”nda İl Başkanlı Karapıçak’ın değerlendirme toplantısından sonra İlkadım Belediye Meclis Üyesi Mali Müşavir Cemalettin Kola ve Canik Belediye Meclis Üyesi Mimar İsmail Sevindik meclis üyelerine ve İlçe Başkanlarına belediye mevzuatları, meclis üyesinin görev ve sorumlulukları, meclisin oluşturulması, meclis seçimleri, komisyonlar ve imar mevzuatı konularında bilgiler verdi.

MECLİS ÜYELERİ KENDİ GRUPLARINI OLUŞTURACAK

Karapıçak toplantıda her ilçe Belediye Meclisinde MHP grubu olmasına yönelik olarak Cumhur İttifakı kapsamında aynı listede girilen seçimlerin akabinde meclis üyelerinin MHP’den meclis üyesi olacak şekilde girişimde bulunulacağını, bunun sonucunda her mecliste MHP grubunun oluşacağını belirtti. Bu durumun Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi için de geçerli olduğunu belirten Karapıçak “Tüm belediyelerde MHP grubu oluşturulacaktır. Cumhur İttifakı, MHP grubu ile ittifak olarak seçimlere girdiğimiz AK Parti grubunun belediye meclislerinde ortak çalışmaları ve kararlara destek vermek suretiyle ittifak ruhunu belediye meclislerine yansıtarak devam edecek” dedi.

ROZETLERİNİ KARAPIÇAK TAKTI

Karapıçak toplantı sonrasında seçilen belediye başkanları ve meclis üyelerine rozetlerini takarak 31 Mart yerel seçimlerinde hesai mefhumu göstermeden çalışan ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine ederek başarılar diledi. Listelerden meclis üyeliğine seçilemeyen meclis üyesi adaylarını da unutmayan Karapıçak “Bizim için seçilen seçilmeyen ayrımı yoktur. Tüm meclis üyesi adaylarına ayriyeten teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber