resim yükle

Merih Demiral için bir kötü haber daha

Merih Demiral için bir kötü haber daha
05.07.2024
A+
A-

UEFA, Avusturya maçında bozkurt işareti yapan Merih Demiral’a 2 maç ceza verdi. TFF, cezaya itiraz için CAS’a gitmeyi planlarken, TFF Başkanı yaptığı açıklamayla herkesi şaşkına çevirdi. İşte detaylar…

UEFA, Avusturya maçında attığı goller sonrası bozkurt işareti yapan A Milli Takım’ı futbolcusu Merih Demiral’a 2 maç ceza verdi.

ÇİFTE STANDART

UEFA, İngiliz futbolcu Bellingham’ın İngiltere-Slovakya maçında rakip taraftara cinsel organıyla hareket yapmasına ise ertelenmiş 1 maç cezası vermişti.

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan ceza sonrası konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi herkesi şaşırtan bir gerçeği daha duyurdu.

“UEFA’nın maçta görevli delegesinin raporunda cezai yaptırım ile ilgili bir ifade olmamasına rağmen, bazı batılı siyasetçilerin açıklamalarının ardından UEFA’nın konu ile ilgili müfettiş atayarak soruşturma başlatmış olması da sürecin ve kararın bağımsızlığına gölge düşürmüştür.

“TÜRKLÜĞÜ SEMBOLİZE EDEN BİR İŞARETTİR”

Oyuncumuzun gol sevinci sırasında yaptığı işaret hiç bir şekilde siyasi bir işaret değildir, Türklerin yüzyıllardır kullandığı Türklüğü sembolize eden bir işarettir.”

“ASLA KABUL EDİLEMEZ”

“Son 16 turunda Avusturya’yı eleyerek, çeyrek finale yükselen ve yarın çeyrek finalde Hollanda ile yarı finale yükselme maçına çıkacak A Milli Futbol Takımımızın tarih yazdığı bu büyük organizasyonda bu ceza asla kabul edilemez.”

“ADALETSİZLİK BURADAN BELLİ”

“Başlatılan soruşturma sürecinin adaletsizliği , UEFA müfettişinin yanlı medya kuruluşlarına sızdırılan raporu ve titizlikle hazırladığımız 27 sayfalık kapsamlı Savunma dosyamızın değerlendirilmediğini savunma süremiz biter bitmez açıklanan karardan da anlaşılmaktadır.”

ŞAŞIRTAN GERÇEĞİ AÇIKLADI

“3 maçın altındaki cezalarda CAS’A itiraz ve başvuru yolunun kapalı olmasından dolayı da verilen 2 maçlık ceza ile itiraz hakkımızda elimizden alınmıştır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.