İlkemli öğrencilere sınav kaygısı semineri verildi

İlkemli öğrencilere sınav kaygısı semineri verildi
27.03.2022
A+
A-

İlkadım Belediyesi, İLKEM’li gençlerin üniversite sınavına daha rahat ve verimli hazırlanmalarına yardımcı olmak için’Sınav Stresi ve Motivasyon’ seminerleri düzenledi. Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda verilen ve üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerinin katıldığı semineri Öğrenci Koçu Mehmet Ali Kavaklı  ve Kişisel gelişim Uzmanı/Eğitim Koçu Ramadan Balkı verdi.

İLKEM Etüt ve Eğitim Merkezi’nin üç farklı şubesinde eğitim alan üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerinin katıldığı seminerde, Sınav öncesi ve sınav esnasında yaşanabilecek olası kaygıları örneklenerek, Üniversite adaylarına bunlarla başa çıkabilmeleri için yöntemler gösterildi. Seminere katılım sağlayan ve bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Her öğrencimizin ders çalışma programı farklı olacağı gibi kendisini önündeki sınavlara motive etme tarzı da farklı olacaktır. Stres yönetimi kavramı hepimizin hayatına çoğunlukla sınavlarla birlikte girebiliyor.Bu yarışta en önemli etken kaygı ve stresi dizginleyebilmek. Sizlerinde bu stresten uzak kalarak üniversite yolunda rehberlik etmek, başarılarına destek olmak ve sınav kaygılarınızı en aza indirmek amacıyla bir seminer düzenledik. İnanıyorum ki çalışan ve emek harcayan tüm genç kardeşlerim sınavı başarıyla geçecektir. Sınava hazırlanan tüm öğrencilerimize zihin açıklığı ve başarılar diliyor, hayallerinin peşinden gideceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Beklentiler doğru belirlenmeli”

Sınav öncesinde ve sınav esnasında yaşanabilecek olası kaygıları örnekleyen Öğrenci Koçu Mehmet Ali Kavaklı ,” Sınav kaygısı ile kendisini sürekli yorgun, endişeli ve tahammülsüz hisseden, uyku ve beslenme düzeni değişen gençlere, kendilerini tanımaya ve farkında olmaya yönelerek, gerçekçi davranmaları ve beklentilerini doğru belirlemeleri tavsiyesinde bulundu. Stresin kararında yaşanması ve doğru yönetilmesi durumunda olumlu bir duygu olduğunu sözlerine ekleyen Kavaklı,” Ailelerin çocuklarından beklentileri ve onlara yaklaşımları bu süreçte önemli bir rol üstleniyor.” dedi.

“Başarının kapısı kaygının doğru yöneltilmesinden geçer”

Öğrencilerin de dahil olduğu uygulamalarda özellikle konsantrasyon ve sınav anında dikkat edilmesi gereken kurallar üzerinde duran Kişisel gelişim Uzmanı/Eğitim Koçu Ramadan Balkı,”Başarı kapısının anahtarının kaygının doğru yönetilmesi olduğu vurguladı. Stres seviyesini en aşağıya çekmek için çeşitli tekniklerle öğrencilerimizle birebir diyaloglar sağlanarak her öğrencinin yaşadığı durum ayrı ayrı analiz ediyoruz. Planlı ve programlı çalışmanın, olumlu düşüncelerin, alternatif düşüncelerin, doğru nefes alma ve gevşeme tekniklerinin, sağlıklı yaşam ve dengeli beslenmenin, düzenli uykunun, fiziksel aktivitenin, sosyal yaşamın ve güvenli alan egzersizinin sınav kaygısıyla baş etmede etkili oluyor. Öğrencilerimizden tek beklentimiz, sınavlarına konsantre olmalarıdır” dedi.

Programında sonunda İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Öğrenci Koçu Mehmet Ali Kavaklı  ve Kişisel gelişim Uzmanı/Eğitim Koçu Ramadan Balkı’ya çiçek takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber