
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde iki aile arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Yaşanan olayda 4 kişi silahla vurularak yaralanırken, 6 kişi de darp sonucu hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, şüphelilerden biri gözaltına alındı.
Olay, akşam saatlerinde Gölcük ilçesine bağlı Hisareyn Merkez Mahallesi Kosova Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre iki aile arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan sözlü tartışma kısa sürede kontrolden çıktı.
Silahlar Çekildi, Taş ve Sopalar Kullanıldı
Tartışmanın büyümesiyle taraflar arasında şiddetli kavga yaşandı. Kavga sırasında silahların kullanıldığı, ayrıca taş ve sopalarla karşılıklı saldırılar gerçekleştirildiği öğrenildi.
Yaşanan arbede sırasında C.Ş., F.Ş., F.Ş. ve İ.Ş. silahla vurularak yaralandı. Kavgada ayrıca Y.Ş., E.Ş., F.Ş., C.Ş., G.Ş. ve Y.Ş. ise taş ve sopa darbeleri sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı.
Mahalle sakinlerinin yaşadığı büyük panik nedeniyle çevrede kısa süreli korku dolu anlar yaşandı.
Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı.
Durumu farklı seviyelerde olan yaralılar daha sonra ambulanslarla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve ilçedeki özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre yaralıların hayati tehlikelerine ilişkin değerlendirmelerin sürdüğü öğrenildi.
Polis Şüphelilerin Kimliğini Belirledi
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, kavgaya karıştığı belirlenen şüphelilerin O.A. ve M.A. olduğunu tespit etti.
Polis ekiplerinin yürüttüğü operasyon sonucunda şüphelilerden O.A. yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüpheliyi yakalamak için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Mahallede Güvenlik Önlemleri Artırıldı
Yaşanan olayın ardından Hisareyn Merkez Mahallesi'nde polis ekipleri tarafından ek güvenlik tedbirleri alındı. Olası yeni bir gerginliğin önüne geçebilmek amacıyla bölgede devriye faaliyetleri artırıldı.
Vatandaşlar ise mahallede yaşanan silahlı kavganın büyük korkuya neden olduğunu belirterek benzer olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.
Silahlı Kavga Soruşturması Sürüyor
Polis ekipleri olayın çıkış nedeni, silahın kim tarafından kullanıldığı ve kavgaya karışan diğer kişilerin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
Olayla ilgili gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.
