Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan yüksek gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi

Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan yüksek gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi
22.08.2021
A+
A-

Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan Pandeminin de etkisiyle birlikte ciddi manada geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın ve esnafımızın, bir darbede son gelen elektrik faturalarıyla aldığını söyledi.

Son üç yılda elektriğe yaklaşık yüzde 120 zam geldiğini hatırlatan Aslan, bu faturaların artık can yakmaya başladığını, 2018 yılında elektrik dağıtım firmalarına 3 milyara yakın kıyak çeken ilgili bakanlık ve hükümetin artık vatandaşı düşünüp gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti.

Termelilerin sosyal medya üzerinden elektrik faturalarına gösterdiği tepkilere de değinen Aslan sözlerine şöyle devam etti.

“Termeliler bu tepkilerinde sonuna kadar haklılar. Belli ki meramlarını aktaracak, dertlerini anlatacak muhatap bulamadıklarından seslerini duyurmak ve içlerini dökmek için sosyal medyayı araç olarak kullanıyorlar. İlgiler artık bu sesi duymalıdır. Elektriğe Nisan’da yüzde 12, Temmuz’da da yüzde 15 olmak üzere sadece bu yıl ortalama yüzde 27 zam yapıldı. Bu zamlar yetmiyormuş gibi ayrıca vatandaşımız kullandığı elektriğe ilaveten kayıp kaçak, sayaç okuma, TRT Payı, vergi gibi bir sürü şeyi ödemeye mahkum ediliyor. Türkiye’nin özellikle son 4 yıldır yönetilememesinin faturasını halka kesmeye kimsenin hakkı yoktur. İktidar en kısa zamanda israfı, talanı, hızla büyüyen borç yükünü kapatmak için ilk başvurulması gerekli yer olarak gördüğü vatandaşının cebinden elini çekmeli, acilen “itibardan tasarruf” diyerek gerekli adımları atmalıdır. ” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber