
Hatay’da etkili olan şiddetli sağanak yağış hayatı felç etti. Antakya, Defne, Reyhanlı ve Samandağ ilçelerinde yollar göle dönerken, köprüler çöktü, araçlar sular altında kaldı. Toprak kayması sonucu çöken müstakil evde 1 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi yaralandı.
Hatay’da Sağanak Hayatı Durma Noktasına Getirdi
Gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış, Hatay genelinde büyük hasara yol açtı. Özellikle Antakya, Defne, Reyhanlı ve Samandağ ilçelerinde cadde ve sokaklar kısa sürede suyla kaplandı.
Yoğun yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su basarken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Tarım arazileri de sel sularının altında kaldı.
Mahsur Kalan Vatandaşlar Kayıklarla Kurtarıldı
Su baskınlarının yaşandığı bölgelerde itfaiye ve AFAD ekipleri yoğun çalışma yürüttü. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, ekipler tarafından kayıklarla tahliye edildi.
Reyhanlı ilçesindeki Bağlar, Bahçelievler, Yeni Mahalle ve Adabucak mahallelerinde çok sayıda evin giriş ve bodrum katlarını su bastı. Vatandaşlar, evlerine dolan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.
Asi Nehri Taştı, Araçlar Sular Altında Kaldı
Sağanak nedeniyle debisi yükselen Asi Nehri bazı bölgelerde taştı. Taşkın sonucu araçlar su içinde kalırken, bazı otomobiller sürüklendi.
Samandağ ilçesinde sel sularının etkisiyle Antakya-Samandağ kara yolundaki köprü ile bazı yollarda çökmeler meydana geldi. Çöken yollar nedeniyle park halindeki araçlarda da hasar oluştu.
Göle dönen cadde, sokak ve tarım arazileri dron ile havadan görüntülendi.
Toprak Kayması Faciası: 1 Ölü, 3 Yaralı
Antakya ilçesi Hacı Ömer Alpagot Mahallesi’nde yamaçta bulunan tek katlı müstakil ev, toprak kayması nedeniyle çöktü.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Enkaz altında yapılan çalışmalarda 1 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 3 kişi yaralı olarak kurtarıldı.
Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bazı Yollar Trafiğe Kapatıldı
Sel ve yol çökmeleri nedeniyle Reyhanlı-Antakya kara yolu, Narlıca Kavşağı, Antakya-Samandağ kara yolunun Orhanlı mevkisi, Kavaslı Mahallesi alt geçidi ile Kisecik EXPO yolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı.
Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken ekipler hasar tespit çalışmalarına başladı.
Yağışın Ardından Temizlik Çalışmaları Başladı
Sabah saatlerinde yağışın etkisini kaybetmesinin ardından Devlet Su İşleri, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada çalışma başlattı.
Ekipler, yollardaki suyun tahliyesi, çamur temizliği ve hasar gören bölgelerde onarım çalışmaları yürütüyor.
Hatay’da Selin İzleri Havadan Görüntülendi
Çöğürlü ve Yeşilada mahallelerinde göle dönen yollar ile sular altında kalan tarım arazileri dron görüntülerine yansıdı. Ortaya çıkan görüntüler, sağanağın bölgede oluşturduğu yıkımı gözler önüne serdi.
