Evde bakım yardımı yeni yılda da artışlı bir şekilde devam ediyor

Evde bakım yardımı yeni yılda da artışlı bir şekilde devam ediyor
17.02.2024
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Evde Bakım Yardımı programımız ile bakıma ihtiyacı olan tam engelli yakınlarının bakımını üstlenen kalıcılığımızı destekleyerek aile bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz” dedi.

featured

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım yardımı programı ile bakıma ihtiyacı olan bireylere yardımlarının devam ettiğini duyurdu. Yeni yılda da artışın devam edeceğini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Evde Bakım Yardımı programımız ile bakıma ihtiyacı olan tam engelli yakınlarının bakımını üstlenen kalıcılığımızı destekleyerek aile bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz. Bu birlikte, 2023 yılında toplam 116,2 milyar TL sağladık Evde Bakım Yardımı bölgelerinde yeni yılda da artışlı bir şekilde uygulamaya devam ediliyor.

Evde bakım yardımı ödemelerini artışlı şekilde hesaplara yatırmaya başladık. Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlarımız ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla Ocak ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla birlikte hak sahibi başına aylık 7608 TL evde bakım yardım desteği sağlıyoruz. Bu kapsamda 558 bin yararlanıcı için bu ay toplam 4.2 milyar TL tutarındaki evde bakım yardımı ödemesi hak sahiplerinin  hesaplarına yatırmaya başladık.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.