Emekliye çift zam birden geliyor!

Emekliye çift zam birden geliyor!

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon emekli 2020 yılında yapılacak zammı araştırmaya başladı. 2020 emekli zammı ne kadar olacak? İşte detaylar…

Her geçen gün zamların altında kalmaya başlayan milyonlarca emekli, 2020 yılında yapılacak olan emekli zammını merakla bekliyor. Enflasyon rakamlarının belirleyeceği emekli zammı ne kadar olacak? Haberimizin detayında… EN AZ YÜZDE 4 ZAM Hakem kurulu kararına göre memur emeklilerine yüzde 4 zam yapılacak.

Bu yüzde 4’lük zam, enflasyon rakamlarına göre artabilecek. Şayet 2019 yılının 2. döneminde enflasyon yüzde 5’in üzerine çıkarsa yapılacak olan yüzde 4’lük zam daha da artacak.

BEKLENTİ YÜZDE 7.5 ZAM
Merkez Bankası’nın tahmini enflasyon anketi 2019 yılının 2. döneminde yüzde 8.52 olarak görülüyor. Eğer 2. dönem enflasyon rakamı 8.52’yi gösterirse emeklilere yüzde 3.52 fark kalıyor. Bu durumda en az 189,72 TL zam yapılacak en düşük emekli maaşı 2 bin 712 lira olacak.

MEMUR EMEKLİSİ DIŞINDAKİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?
Memur emeklisine en az 189,72 TL zam yapılması beklenirken, diğer iş kollarından emekli olanlara ise bu rakam civarında zam yapılması ön görülüyor.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATIRILACAK?
Yeni zamlı maaşlar Ocak ayı itibariyle hesaplara geçecek. Memur emeklileri maaşlarını ayın 1’inde aldıkları için onlara ayrıca zam farkları yatırılacak.

(Finans 365)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber