CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’ndan Pankartlı Eylem

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’ndan Pankartlı Eylem
11.11.2022
A+
A-

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nu görüşmelerinde ‘Trafoya kedi Hazine’ye arka kapıdan fare dadandı’ yazılı pankart açtı. Hancıoğlu, iktidarın borç politikasını eleştirdi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 2023 yılı bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın büyük bir ekonomik yıkım operasyonu yürüttüğünü öne sürdü.

 

HAZİNE’YE GİREN PARA NE OLDU?

 

Hancıoğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi, 3 Kasım 2002’de iktidara geldi; bu partinin kurduğu hükûmetler yirmi yıllık süre boyunca 2,5 trilyon dolar vergi topladı; yetmedi, 131 milyar dolar borç kullandı; bu da yetmedi, mülkiyeti bu millete ait olup devlete emanet edilmiş olan 63 milyar dolarlık malı mülkü sattı. Soruyorum: Hazineye giren bu paralara ne oldu? dedi.

 

BORÇ SARMALI 

 

Vatandaşın ağır bir borç yükü ile karşı karşıya kaldığını belirten Hancıoğlu şöyle devam  etti; “2002’de 132 milyar dolar olan dış borcumuz 444 milyar dolar.20 yıl önce doğan her bebek 2 bin dolar borçla hayata merhaba diyordu, şimdi her birimizin payına 5 bin 200 dolar borç düşüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘Kasım 2002-Ocak 2023 İç Borçlanma Strateji Belgesi’ne bakarsak; Kasım’da 31,2 milyar liralık iç borç servisi için 57 milyar lira yeni bir iç borç bulacaksınız. Aralıkta 24,2 milyar liralık borcu ödemek için 49,4 milyar lira daha borçlanacaksınız; dış borç, onu, zaten bulamıyoruz. Strateji belgesinde bu da var, orada o hanede “sıfır” yazıyor.Özetle borcu çevirme stratejiniz devleti yani milletimizi neredeyse 2 kat maliyetle yeniden borçlandırmak. İktidar bu borç sarmalını sanki bile isteye büyütüyor “ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber