BIST 100 Endeksi Yükselişle Günü Tamamladı

BIST 100 Endeksi Yükselişle Günü Tamamladı
12.09.2023
A+
A-

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 0,16 değer kazanarak günü 8.159,90 puandan tamamladı.

featured

BIST 100 Endeksi Yükselişle Günü Tamamladı

Günü yükselişle sonlandıran Borsa, önceki kapanışa göre 13,41 puanlık bir artış yaşadı ve toplam işlem hacmi 146 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,85 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,38 geriledi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,20 ile inşaat sektörü olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 5,21’lik bir değer kaybıyla finansal kiralama ve faktoring sektörü oldu.

Uzmanlar, küresel pay piyasalarında özellikle ABD’deki teknoloji hisselerindeki yükselişin tüm piyasalara olumlu yansıdığını, ancak bugün yatırımcıların daha temkinli davrandığını belirtiyor.

Ayrıca, enerji sektöründe yaşanan arz kesintilerinin yarın açıklanacak enflasyon verilerine etki edebileceğine dikkat çekiyor. Eğer enflasyon beklentilerin üzerinde gelirse, ABD Merkez Bankası’nın yıl sonuna kadar bir faiz artışına daha gitme olasılığının artabileceğine işaret ediyor.

Uzmanlar, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in eylül toplantısında politika faizini sabit bırakacağına dair genel bir konsensüs olduğunu, ancak Banka’nın kasım toplantısında ne yapacağının hala belirsiz olduğunu vurguluyor.

Teknik analizde ise BIST 100 endeksinin 8.200 ve 8.300 seviyelerinin direnç, 8.000 puanın ise destek olarak görüldüğünü belirtiyorlar.

BIST 100 Endeksi Yükselişle Günü Tamamladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber