resim yükle

Samsun protokolünden 19 Mayıs mesajları

Samsun protokolünden 19 Mayıs mesajları
17.05.2024
A+
A-

Samsun protokol üyeleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere geldiği Samsun’umuzda 105 yıl önce vücut bulan ve kısa sürede Anadolu’nun tamamına sirayet eden ruh, Cumhuriyetimizin İlanı’na giden yolu açmış ve istiklal mücadelemizin zaferle taçlanmasına vesile olmuştur. Tarih boyunca milletimizin her zorlu imtihandan başarıyla çıkmasının en önemli gücü, yüzlerce yıl geçse de içimizde daima diri kalan o ruh, cesaretimizi katlayan maneviyat ve mücadele azmidir.

Millet olarak her 19 Mayıs’ta yaşadığımız güçlü duygular ve hissettiğimiz heyecan yarınlara dair kararlılığımızı perçinlemeye, gücümüze güç katmaya devam etmektedir. Bugün ülkemiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün milletimiz, Türkiye Yüzyılı’nda her alanda başarılarımıza yenilerini eklemek üzere çalışmaya ve üretmeye devam etmektedir. Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için gayret göstermeyi ve her alanda yeniliklerin altına imza atmayı sürdürmektedir. Bilim, teknoloji, kültür, sanat ve spor başta olmak üzere farklı alanlarda ülkemizi temsil eden tüm gençlerimizle iftihar ediyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz.

Gençlik; bugünümüzün gücü, yarınların güvencesidir. Biz gençliğin ufkuna ve vizyonuna güvenen bir iktidar olarak 22 yıldır olduğu gibi bugün de gençlerle birlikte gençler için yol yürüyoruz, ülkemizin geleceğini fikirleriyle yanımızda olan genç kardeşlerimizle beraber kuruyoruz. Gençlerin hayaliyle, iradesiyle ve kararıyla yolumuzda daha emin ilerliyoruz.

105 yıl sonra bugün, büyük başlangıçların şehri Samsun’umuz büyük hedeflerle yolculuğunu sürdürmektedir. Şehrimiz hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamaya, eğitimden sağlığa, altyapıdan sanayiye, kültür ve sanattan spora her alanda kat ettiği mesafe ile bölgemizin ve ülkemizin gözde şehirlerinden biri olmaya devam etmektedir. Samsun bugün 100’den fazla ülkeden uluslararası öğrencinin de aralarında olduğu yaklaşık 60 bin gencin eğitim gördüğü 2 üniversitesiyle, AR-GE Merkezleriyle, Teknoloji Geliştirme Bölgesiyle, Gençlik Merkezleriyle, spor tesisleriyle, 134 bin lisanslı sporcusuyla, ulusal ve uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan altyapısıyla gençlik ve sporda öncü şehirdir. Samsunlu milli sporcularımız da katıldıkları çeşitli müsabakalarda ülkemizi gururlandırmaktadır. Bizler ise ilk adım şehri Samsun’u Meclis’imizde temsil etmenin onurunu yaşayan Milletvekilleri olarak şehrimizin daha da gelişmesi için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “19 Mayıs 1919 tarihinin milletin destan yazdığı istiklal ve istikbal mücadelesinin sembolü olduğuna işaret eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Milletimizin kurtuluş mücadelesini başladığı gün olan 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılan tarihi bir adımdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlık yolunda Samsun’umuzda atılan bu tarihi adım bütün Anadolu’ya yayılmış, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. Milletimizin bağımsızlığını ve hürriyetini kazanmak adına attığı bu ilk adım, esaret altındaki mazlum milletlere örnek olmuştur. Aziz milletimiz vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. İstiklal ve istikbal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs gününün gençlerimize atfedilmesi, geleceğimizin teminatı olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Bizler, gençlerimiz için atılan her adımı ülkemizin geleceğine yapılan büyük bir yatırım olarak görüyor, bu anlayış içerisinde hareket ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan, millet ve mukaddes değerler uğrunda şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize sağlıklı ve bereketli bir yaşam diliyorum. Gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı canıgönülden tebrik ediyorum”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Türk milletinin Kurtuluş Mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919, zafere giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılan en önemli adımdır. Atatürk’ün önderliğindeki Milli Mücadele ruhu, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği destansı mücadeleyi hatırlatmaktadır. Bu mücadelede Türk milleti, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı bir ve beraber olarak ayağa kalkmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için topyekûn bir mücadeleye girişerek destansı kahramanlıklar sergilemiştir.”
Gençlerin ülkenin geleceğini şekillendiren önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlayan Milli Mücadelede gençlerimiz büyük bir azim ve kararlılıkla yer aldılar ve bu mücadelede önemli roller üstlendiler. Bugün de aynı ruh ve enerjiyle ülkemizin dört bir yanında geleceğe umutla bakıyor, onu şekillendirme yolunda önemli adımlar atıyorlar. Onların vizyonu, yetenekleri ve çalışkanlığı ülkemizin daha ileriye taşınmasında her daim kilit bir rol oynayacak. Biz gençlerimizi hem bugünümüz hem de kıymetli yarınlarımız olarak görüyoruz. Gençlerimizle birlikte yan yana bir ahenk içerisinde şehrimiz için ülkemiz için çalışmaya, yol yürümeye devam edeceğiz”

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde millet olarak yaktığımız bağımsızlık meşalesinin 105. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk inanç, azim ve kararlılıkla Milli Mücadeleyi başlattı. 105 yıl önce Samsun’da yakılan meşale tüm yurdu destansı bir dirençle aydınlatmaya başladı. O gün yakılan kurtuluş meşalesi bugün milyonlarca gencin ellerinde geleceğimize ışık tutmaktadır.

Aziz Milletimizin, istiklal ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle Aziz Milletimiz; vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Bu anlamlı günde verdiği bağımsızlık mücadelesiyle birçok millete örnek teşkil eden bir ulusun üyesi olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyor; birlik ve beraberlik içinde nice 19 Mayıs’lar yaşamayı temenni ediyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin ve değerli İlkadımlı hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum”

MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, “105 yıl önce Samsun kıyılarından başlayan milli mücadele ruhunun Anadolu’ya dalga dalga yayıldığını ve Türklüğün kaderini değiştirdiğini söyledi. Milli Mücadele’nin yalnızca silahla değil, akıl, stratejik kararlar ve sabırla kazanıldığını vurgulayan Burhan Mucur, Samsun’dan itibaren büyük bir heyecanla yakılan mücadelenin, uzun bir hazırlık sürecinin ürünü olduğunu belirtti.

Milli Mukavemetin Yol Haritası

Milli mukavemetin Amasya Genelgesi’yle yol haritasını çizdiğini, Sivas ve Erzurum Kongreleriyle demokratik güç kazandığını ve 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla milli vicdanda kök saldığını belirten Burhan Mucur, 19 Mayıs 1919 tarihinin gelişen ve genişleyen olaylar zinciriyle, ümitsizliğe kapılmış milli ülkülerin dirildiğini ifade etti.

Milli Mücadele’nin Temelleri

Burhan Mucur, Milli Mücadele’nin, zulme ve zillete duyulan meşru öfke ile temellendiğini, milletin sayıca, siyaseten ve teknolojik olarak avantajlı olan düşmana imanıyla direnip hakkını savunduğunu vurguladı. Bu mücadelenin, 19 Mayıs 1919’un ilhamıyla tezahür ettiğini söyledi.

Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları

Burhan Mucur, başta Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarının emperyalizme teslim olmadıklarını ve milletin hiçbir zaman zillete kapılmadığını belirtti. 19 Mayıs’ın mirasının, milli ve manevi değerlere sahip çıkanların ellerinde yaşatılacağını söyledi.

Gençliğin Rolü

Burhan Mucur, Türkiye Cumhuriyeti’nin pazarlıkla değil, milletin mücadelesiyle kurulduğunu ve bu mücadelenin Türk gençliğinin iradesiyle devam edeceğini ifade etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, “19 Mayıs 1919, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının kararlılığa dönüştüğü tarihtir.
Aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır, 19 Mayıs!
Mustafa Kemal Paşa’nın milli iradeyi egemen kılmak için tarih sahnesine çıktığı gündür, 19 Mayıs!
105 yıl önce atılan bu ilk adım, Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi asırlar boyu yolumuzu aydınlatacak.
Çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözü olan bu tarihin 105. yıl dönümünde, Atatürk’ün vatanımız kadar değer verdiği Türk Gençliği ile birlikte yeminimizi tekrarlıyor, kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz:
Cumhuriyet’imize ve Atatürk devrimlerine tüm benliğimizle ve daha büyük bir kararlılıkla sarılıyoruz!
Bu düşüncelerle;
Zorla – işgalle vatansızlaştırılmak, özgürlüğünden mahrum bırakılmak, geleceği karartılmak istenen bir ulusa ‘ya istiklal ya ölüm’ şiarıyla önderlik eden ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun dava arkadaşlarını en derin duygularımla ve saygıyla yâd ediyor; ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel,

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 105 yıl önce, bir ulusun karanlık esaret şartlarına ortak mücadele bilinci ve ruhuyla Samsun’da başlatılan Kurtuluş Savaşı, demokratik yönetimle taçlandırılacak aydınlık yarınların da habercisi olmuştur. Atalarımızın  bağımsızlık tutkusunu tüm benliğinde hissederek verdiği onurlu mücadele, gelecek nesillere özgürce yaşabilecekleri vatan toprakları bıraktı. Adını tarihe altın harflerle yazmış kahramanlarımızın emaneti topraklarımızda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı, sonsuz minnet duygusuyla kutluyoruz.

Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimize ışık tutan devrimlerinin ve fikirlerinin sarsılmaz savunucuları gençlerin, genç fikirlerin bayramı. Ülkemizi, Ulu Önderin hedeflediği bilimsel temellere dayalı, çağdaş, demokratik bir ülke haline getirme yolunda gençlerimize büyük görev düşmektedir. Onlar, yaşadığımız zorlu şartlarda, ülkemizin kalkınması ve Cumhuriyet değerlerinin aydınlık yarınlara taşınmasında en büyük umudumuzdur.

Atakum Belediyesi olarak, tüm çalışmalarımızda, gençliğin bakış açısına ve projelerine öncelikle yer vereceğiz. Kentimizi gençliğin dinamizmi ve yenilikçi fikirlerle daha ileriye taşıyacağımıza tüm kalbimizle inanıyoruz. Azmimiz ve enerjimizle, Atakum’u eğitim, sanat, spor ve turizm merkezi olma özelliğinin yanı sıra artan üretimi ve istihdamıyla dünyaya örnek marka kent haline getireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber