Bel fıtığı tedavisinde yeni yöntem

Bel fıtığı tedavisinde yeni yöntem
30.08.2018
A+
A-

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Halil İbrahim Cebeci, başarıyla uyguladıkları tam endoskopik bel fıtığı ameliyatı ile kişinin kısa bir süre içinde iş hayatına dönebildiğini söyledi.

Günümüzde insanların korkulu rüyası hale gelen bel fıtığı artık kabus olmaktan çıkıyor. Bel fıtığı tedavisinde yeni bir yöntem olan ve Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nde başarıyla uygulanan kapalı tam endoskopik bel fıtığı ameliyatı hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Halil İbrahim Cebeci, “Bel fıtığı belirtileri arasında bel, bacak ağrıları, idrar kaçırma en sık görülen belirtilerdir. Ancak ağrıların nedeninin kesin olarak bel fıtığı nedeniyle ortaya çıkıp çıkmadığının belirlenebilmesi için röntgen ya da MR gerekebilir. Yapılan muayene sonrası hastaya cerrahi tedavi uygulanabilir.
Bel fıtığı sağlık probleminin tedavisinde yeni yöntem olan Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı uygulaması merkezimiz de gerçekleştirilen operasyonla hastalarımız günübirlik yatış yaparak taburcu olmaktadır.

AYNI GÜN TABURCU OLABİLİR
Operasyon da anatomik boşluklar kullanılarak hasarlı dokuya ulaşıldığından, çevre sağlıklı dokulara hasar verilmez. En az hasarla fıtığın çıkartılabilmesi, iş güç kaybının en aza indirilmesi, ameliyat sonrası hastanın ağrısının hızla azalması ve hızla günlük hayatına başlayabilmesi bu tekniğin önemli avantajlarıdır. Ameliyattan sonra aynı gün veya ertesi gün eve dönebilir, kısa bir süre içerisinde de iş hayatına başlayabilmektedir. Tam endoskopik (kapalı) bel fıtığı ameliyatı komplikasyon oranı oldukça düşük ve hasta konforu son derece yüksek bir operasyondur. Cerrahi sonrası ağrının açık ameliyatlara oranla daha az olması, hastanede yatış süresinin az olması normal yasama erken dönülmesi, cerrahiye bağlı anatomik hasarın açık cerrahiye göre az olması gibi avantajlarının olması endoskopik diskektomiyi başarılı kılmıştır.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.