Bedri Yaşar: “Taşeron işçiler daimi kadroya alınmalı”

Bedri Yaşar: “Taşeron işçiler daimi kadroya alınmalı”
09.11.2022
A+
A-

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde taşeron ve sözleşmeli olarak görev yapan personel sayısı her geçen gün arttığına işaret ederek, taşeron işçilerin daimi işçi kadrosuna alınması gerektiğini vurguladı.

KADROLULARLA AYNI İŞİ YAPIYORLAR

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, tarafından başata Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde taşeron olarak çalışan personelin sorunlarının araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla vermiş olduğu Meclis araştırma önergesinin görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapıldı. Yaşar, sadece Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde taşeron işçi kadrosunda 4000 kişi görev yaptığını ifade ederek, “Taşeron olarak görev yapan bu personel; tünel, köprü, viyadük ve yollarda Karayolları Genel Müdürlüğü adına kalite-kontrolden sorumlu olarak laboratuvarlarda, bürolarda, şantiyelerde kadrolu personellerle birlikte aynı işi yapmaktadır.” dedi.

TAŞERONLAR KADRO BEKLİYOR

 

2017 yılında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak görev yapan personelin bir kısmı daimi kadroya alınmadıklarına dikkat çeken İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, konuşmasını söyle sürdürdü:

 

“Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele kadro verilirken, müşavirlik ve danışmanlık adı altında hizmet alımı yöntemi ile görev yapan binlerce taşeron personele ne yazık ki kadro verilmemiştir. Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde önemli görevlerde bulunan bu personel kadro konusunda kapsam dışı bırakılmıştır. Sadece Karayolları değil, Yerel Yönetimler, KİT’ler ve hemen hemen her bakanlık bünyesinde binlerce işçi taşeron olarak görev yapmaktadır.  

 

TAYİN YAPTIRAMIYORLAR

 

Karayolları Genel Müdürlüğü ve diğer bakanlıklar bünyesinde kadrolu işçi olarak çalışmak isteyen bu personel,  özlük haklarından yoksun çalışmaktadır. Tayin ve atama konusunda sorun yaşamaktadır. Eş durumu tayini konusunda bile sorun yaşamaktadır. Çalışma koşulları başta olmak üzere önemli sorunlar yaşamaktadır. Düşük ücretle çalıştırılıyorlar. Bu personelin yaşadıkları sorunların en başında işlerini kaybetme sorunu gelmektedir. Bu arkadaşlarımız sendikal haklardan da yararlanamıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber