Bedri Yaşar: Dolar düşüyor zamlar yerinde duruyor

Bedri Yaşar: Dolar düşüyor zamlar yerinde duruyor
25.12.2021
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YAŞAR, “Dolar bir günde yıldırım hızında %30 oranlarında düşerken; mal fiyatları ne yazık ki mehter marşı edasıyla aşağıya iniyor.”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YAŞAR, TBMM’de yaptığı konuşmada doların bir gecedeki %30’lük düşüşüne rağmen bu düşüşün fiyatlara yansımadığını belirtti. Bedri Yaşar; ayrıca kamu müteahhitlerinin, belediyelerin ve muhtarlarımızın yaşadığı sorunları da dile getirerek iktidardan acil önlem alınmasını istedi.

DOLAR DÜŞÜYOR ZAMLAR YERİNDE DURUYOR

Son dönemde dolardaki %30’luk düşüşün ne yazık ki fiyatlara zamanında yansımadığını belirten Bedri Yaşar; “İthalatçıların getirdikleri mallar var. Bunların da belirli fiyatlar var. Dolar bir günde yıldırım hızında %30 oranlarında düşerken; mal fiyatları ne yazık ki mehter marşı edasıyla aşağıya iniyor. “dedi.

Bedri Yaşar fiyatların aşağıya çekilmesi için gerekli denetimlerin biran evvel iktidar eliyle yapılması gerektiğini ifade etti.

KAMU MÜTEAHHİTLERİ İYİLEŞTİRME İSTİYOR

Kamu müteahhitlerinin sorunlarını TBMM çatısı altında dile getiren Bedri Yaşar; 5’li firma dışında ve garanti usulüyle çalışmayan, kamu müteahhitlerine fiyat farkı iyileştirmesi ya da tasfiye hakkı verilmesini istedi.

Kamu müteahhitlerinin sorunları çözülmezse bu müteahhitlerin teminat mektuplarının hepsinin nakde döneceğini söyleyen İYİ Parti’li Yaşar; müteahhitlerin sorunlarının acilen çözülerek önlerinin açılması gerektiğini ifade etti.

BELEDİYELERİN VE MUHTARLARIN ELİ RAHATLATILMALI

Konuşmasında “Sosyal Projelerin “önemine de değinen Bedri Yaşar; özellikle burada Sosyal Belediyecilik anlayışının tüm Türkiye’de yaygınlaşması gerektiğini; bunun için de Belediyelerin önlerine engeller konulmaması gerektiğini belirtti.

Yine aynı şiarla hareket eden Muhtarlarımızın da en temel ihtiyaçlarını bile karşılamada zorluk çektiğini ifade eden Yaşar; en azından muhtarların su, elektrik faturalarının belediyeler tarafından ödenmesini teklif etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber