Başkan Togar o iddialara cevap verdi

Başkan Togar o iddialara cevap verdi
02.11.2018
A+
A-

Samsun’un Tekkeköy İlçe Belediyesi Başkanı Hasan Togar’ın 15 Temmuz hain darbe girişiminin yapıldığı gece saat 00:30’da yaptığı konuşmaya ait bir video yerel seçim öncesi sosyal medyada yayınlandı.

Samsun’da yerel seçim öncesi 15 Temmuz üzerinden algı operasyonuna maruz kalan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’a yayınlanan videoda yer alan konuşması nedeni ile sosyal medyada tepki yorumları geldi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın yayınlanan videoda ise 15 Temmuz gecesi panik halinde sokakta vatandaşlar ile birlikte olduğu görülüyor. Togar videoda saatin 00:30 olduğunu söyleyerek vatandaşlara “Yarın sabah işe gideceğim pazara gideceğim diye uyuyan insan var” diyor. Bu sözlere ise videoda yer alan bir vatandaş “Darbe olmuş sen işten güçten bahsediyorsun. İş kimin umurunda” diyerek tepki gösteriyor.

Hain darbe girişimi gecesi Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’a videoda yer alan vatandaşların saat 00:30 sularında halkı meydana çağırması için belediyeden anons yapması talebi de yer alıyor.

ERDOĞAN MEYDANA ÇIKIN TALİMATINI 00:24’DE VERDİ
15 Temmuz gecesi Tekkeköy ilçesinde tüm bunlar yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise saat 00:24’de CNN Türk’de Hande Fırat’ın programına video yayını ile bağlanarak, halkı meydanlara davet etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi saat 00:24’de halkı meydanlara davet ettiğinden habersiz olan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise saat 00:30’da sokakta vatandaşlarla belediyeden anons yapılıp yapılmaması ile ilgili tartışma yaşıyordu.

O VİDEO NEDEN ŞİMDİ YAYINLANDI
Hasan Togar’ın ise o gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimatı öğrenir öğrenmez belediyeden anons yaptırdığı ve Tekkeköy halkını meydana davet ettiği de biliniyor. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi gecesi çekilen videonun bu zamana kadar bekletilerek yerel seçimlere aylar kala sosyal medyada yayınlanması ve Hasan Togar’ın ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına rağmen belediyeden anons yaptırmadığı’ yönünde bir algı operasyonunun yapılması ise manidar bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.