Başkan Erdağan Tok’tan Seçmene Zulüm!

Başkan Erdağan Tok’tan Seçmene Zulüm!
18.09.2017
A+
A-

Belediyeden gece zabıtalar geliyor devriye atıyor. Burada bekliyorlar oda yıkımdan çıkan hurdalar çalınmasın diye. Gündüz halkın can güvenliği için gelmeyen zabıta ekipleri hurda bekçiliğine gece geliyorlar.

Samsun’un İlkadım İlçesinde Kültür Merkezi binasının yıkımı devam ederken mahalle halkının, çevredeki esnafın, yoldan geçen vatandaşın çektiği zulüm bitmek bilmiyor.

Samsun’un İlkadım İlçesi Unkapanı ve Saitbey Mahallelerinin ortasında bulunan belediyeye ait eski kültür merkezi binasının yıkımı sürerken halen alınmayan güvenlik önlemleri, yıkımın çevrede oluşturduğu çevre kirliliği artık çevre halkını isyan etme noktasına getirdi.

VATANDAŞ SESİNİ DUYURDU BELEDİYE SU TANKERİNİ GERİ ÇEKTİ

Yıkım çevresinde esnaflık yapan vatandaş artık hayatından bezmiş durumda. Oluşan mağduriyetten dolayı sesini medya yoluyla da duyurmaya çalışan vatandaşa tepki olarak su tankerlerini geri çeken belediye bu yöntemle seçmenini cezalandırmayı seçti. Son yaşanan olaylardan sonra vatandaşın ne düşündüğünü sormak için mahallede esnaflık yapan Enver Cin ile röportaj yaptık ve kendisi şunları söyledi;

BU BİR ZULÜM!

“Mahalledeki esnaf olarak artık kan ağlıyoruz. Su tankeri geliyordu yapılan haberlerden sonra tankerleri de geri çektiler. Bakın yazık insanların sağlığıyla oynanıyor burada. Belediyenin artık bunun için güvenlik önlemi alması lazım, önlemi bırak, getirdikleri tankeri mağduriyetimizin haber yapılmasından dolayı kaldırdılar. Bana göre çok büyük haksızlık var burada. Belediyenin tankeri mi yok? suyu mu yok ? Bana göre yapılan bu yıkım değil zulüm! Artık bu zulmün önüne geçilmesi lazım. “

HABERDEN SONRA BELEDİYE TAMAMEN ELİNİ AYAĞINI ÇEKTİ

Çevrede yaptığımız diğer röportajlarda ise esnaf şunları söyledi. “Haberlerden sonra tamamen belediye elini ayağını çekti, resmen burdaki halka ve esnafa zulum uyguluyor. Başkan Erdoğan Tok kayıp bir günde gelip bizi dinleme gereği bile duymadı. Herhangi bir yetkili gelmiyor adate mağdur olan halktan kaçıyorlar. Belediyeden gece zabıtalar geliyor devriye atıyor. Burada bekliyorlar oda yıkımdan çıkan hurdalar çalınmasın diye. Gündüz halkın can güvenliği için gelmeyen zabıta ekipleri hurda bekçiliğine gece geliyorlar. Böyle bir rezalet yok.”

PEKİ O HABER NEYDİ HATIRLAYALIM

Hiç Bir Güvenlik Önlemi Alınmadan Yıkım Yapıyorlar

Yıkım çevresinde esnaflık yapan vatandaş artık kepenk açamaz hale geldi. Her an mahallede bir can kaybı yaşanacağından endişelenen mahalle esnafı Cihan Uçar ile röportaj yaptık ve şunları söyledi. “Burada hiç bir güvenlik önlemi alınmadan yıkım yapıyorlar.

Unkapanı ve Saitbey Mahallelerinin ortasında bulunan belediyeye ait eski kültür merkezi binasının yıkımı sürerken halen alınmayan güvenlik önlemleri, yıkımın çevrede oluşturduğu çevre kirliliği artık çevre halkını isyan etme noktasına gelmiş esnaf ve o bölgede yaşan mahalle sakinleri seslerini basın yoluyla duyurmaya çalışmıştı ve bu haber sitelerinde yayınlanmıştı. Yayınlanan haberden sonra zulüm eder gibi belediye gönderdiği tankeri geri çekti.

BAŞKAN ERDOĞAN TOK BİZDEN NASIL OY İSTEYECEK!

Bir başka röportajımızda mağdur olan halk ve esnaflar şunları dedi. “Bu kadar rezilleğe rağmen bize ne haldesin diye soran olmadı. Seçimlerde günü birlik ziyaretler yapan Başkan Erdoğan Tok kayboldu. Mağduriyetimizin ardından seçimler yaklaşıyor bakalım bundan sonra hangimizden nasıl oy nasıl destek isteyecek göreceğiz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.